ΑΝΑΒΟΛΗ | Μουσική Συμμορία | Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 2-5 ετών και τους γονείς τους

ΑΝΑΒΟΛΗ | Μουσική Συμμορία | Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 2-5 ετών και τους γονείς τους

Τι το διαφορετικό έχει το μουσικόφιλο ποντικάκι; Και πως το αντιμετωπίζει το μεταλλικό robot; Ποιο από τα παιχνίδια θα παίξει το ρόλο του ειρηνοποιού; Και γιατί οργανώνει μια μουσική συμμορία;

Ένα πρωτότυπο μουσικοκινητικό πρόγραμμα για παιδιά 2 ως 5 ετών, με πρωταγωνιστές τα αγαπημένα τους παιχνίδια. Μετά από μια χρονιά γεμάτη sold out συναντήσεις, η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μετατρέπεται ξανά σε … παιδικό δωμάτιο, όπου τα παιχνίδια φτιάχνουν μια «Μουσική Συμμορία» και έρχονται να γράψουν τη δική τους ιστορία.

Ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα μυθοπλασίας όπου γνωστά παιχνίδια ζωντανεύουν και μας μαθαίνουν παίζοντας τις βασικές αρχές της μουσικής, θίγοντας διακριτικά το θέμα της διαφορετικότητας. Τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά, αφουγκράζονται, αλληλεπιδρούν, πειραματίζονται, παίζουν παιχνίδια μίμησης και εξασκούνται σε ρυθμικά παιχνίδια χρησιμοποιώντας μικρά μουσικά όργανα αλλά και το σώμα τους ως μουσικό όργανο (body percussion). Τα τραγούδια που ακούγονται είναι συνθέσεις της Ειρήνης Γεωργιάδη και ερμηνεύονται ζωντανά. Ανακαλύπτουν έτσι ότι το παιχνίδι ως αντικείμενο, κάτι τόσο οικείο και απαραίτητο για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη και ωριμότητα των παιδιών, μπορεί να αποτελέσει ένα ευφάνταστο μουσικό εργαλείο.

Διάρκεια προγράμματος: 60’
Ιδέα: Ειρήνη Περσίδου, ιστορικός τέχνης, εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων
Σχεδιασμός & Υλοποίηση προγράμματος:  Ειρήνη Περσίδου & Ειρήνη Γεωργιάδη, μουσικός
Σχεδιασμός αφίσας: Ελίνα Ζερβού
Συμπαραγωγή: Novel Vox
Χορηγοί: ΙΚΕΑ, fagottobooks      

Αυτοτελείς συναντήσεις:
Κυριακές 12 & 19 Ιανουαρίου, 2, 9  & 23 Φεβρουαρίου & 8, 22 & 29 Μαρτίου στις 12:00
Επιπλέον συναντήσεις:
Κυριακές 12 Απριλίου και 17 Μαΐου στις 12:00.      

* Για Εισιτήρια δείτε εδώ.                                              

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.