Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης στο Παιδικό Μουσείο Αθήνας

 Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης στο Παιδικό Μουσείο Αθήνας

Πάρτε ένα πλαστικό μπουκάλι νερού και ελάτε να το ανακυκλώσετε! Το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά δυναμικά και...οικολογικά!  Από το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 στο «Παιδικό Μουσείο της Αθήνας» θα σταθμεύσει ένα διώροφο λεωφορείο, το Κινητό «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης».

Το Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης είναι ο τρόπος με τον οποίο η  ΑΒ Βασιλόπουλος μεταφέρει το μήνυμα #allazoumesinithies σε παιδιά και νέους σε όλη την Ελλάδα. Μέσα από το σύγχρονο διώροφο λεωφορείο που απευθύνεται σε μαθητές νηπιαγωγείου – Γ΄ Λυκείου, φέρνει σε επαφή νέους με την έννοια της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος με βιωματικό και διαδραστικό τρόπο.

Με το ταξίδι του να έχει ξεκινήσει από το 2018 έχοντας επισκεφτεί 18 Δήμους της Ελλάδας, το πρότυπο εκπαιδευτικό κέντρο συμβάλλει στην καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης μικρών και μεγάλων και τους ευαισθητοποιεί για τους τρόπους με τους οποίους, αλλάζοντας συνήθειες καθένας στη ζωή του, κάνει ένα ουσιαστικό βήμα για τη προστασία του περιβάλλοντος. 

Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας του λεωφορείου για το κοινό κατά τη διάρκεια παραμονής του σε εξωτερικό χώρο του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας είναι οι εξής:
Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου     11:00 – 15:00
Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου     11:00 – 15:00
Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου     17:00 – 20:00
Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου     10:00 – 14:00
Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου    10:00 – 14:00
Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου     11:00 – 15:00
Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου     11:00 – 15:00

* Περισσότερες πληροφορίες για τα εκθέματα του Μουσείου και τα εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες και οικογένειες, μπορείτε να βρείτε στο www.hcm.gr
 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.