Η JLIN στην Αθήνα | Ωδείο Αθηνών

 Η JLIN στην Αθήνα |  Ωδείο Αθηνών

Η experimental ηλεκτρονική παραγωγός Jlin, από τις πιο χαρακτηριστικές συνθέτριες της Αμερικής και μία από τις καλλιτέχνιδες με τη μεγαλύτερη επιρροή στην ηλεκτρονική μουσική, έρχεται στην Αθήνα στις 22 Απριλίου 2024, στο Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος. 

Η Jlin (Jerrilynn Patton), μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, από την έναρξη της καριέρας της, έχει κατορθώσει να ξεχωρίσει ως μία από τις πιο χαρακτηριστικές συνθέτριες στην Αμερική και από τις καλλιτέχνιδες με μεγάλη επιρροή στην ηλεκτρονική μουσική. Οι συναρπαστικές, συναισθηματικές και πολυδιάστατες συνθέσεις της έχουν αποσπάσει θετικές κριτικές από το κοινό αλλά και επαινέθηκαν από τα διεθνή μέσα ως «μία από τις forward-thinking σύγχρονες συνθέτριες σε οποιοδήποτε είδος» (Pitchfork) και με το βραβείο United States Artist 2023. Ήταν υποψήφια για το Βραβείο Πούλιτζερ 2023 για το μίνι άλμπουμ της «Perspectives» που κυκλοφόρησε με επιτυχία από την Planet Mu. Τα πολυσυζητημένα άλμπουμ της «Dark Energy» (2015) και «Black Origami» (2017) έχουν συμπεριληφθεί στις λίστες «Best of» των New York Times, The Wire, LA Times, Rolling Stone, The Guardian και Vogue.
Μεταξύ άλλων, η Jlin έχει ξεχωρίσει για τα remix σε σημαντικούς διεθνείς καλλιτέχνες, όπως οι Björk, Max Richter, Martin Gore (των Depeche Mode), Galya Bisengalieva, Marie Davidson, Nina Kraviz και Ben Frost. Έχει συνεργαστεί με σύγχρονους καλλιτέχνες, όπως οι William Basinski, Dope Saint Jude, Holly Herndon, Zora Jones και την εμβληματική SOPHIE. Το επόμενο άλμπουμ της, «Akoma» (Planet Mu), κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2024 και περιλαμβάνει συνεργασίες με τους Philip Glass, Bjork και Kronos.
 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.