Η άγνωστη Ν.Φιλαδέλφεια

Η άγνωστη Ν.Φιλαδέλφεια

Η Ν. Φιλαδέλφεια είναι μια σχετικά άγνωστη αλλά πολύ όμορφη συνοικία της Αθήνας. Αυτό το μήνα, θα σας πάμε βόλτα στο -έκτασης 480 στρ.- άλσος της. Σε ένα φανταστικό φυσικό περιβάλλον υψηλής βλάστησης θα απολαύσετε πέρα από ατμοσφαιρικές βόλτες στην φύση, την θέα μια τεχνίτης λίμνης καθώς κι έναν απολαυστικό καφέ στην εκεί καφετέρια. Το αστικό περιβάλλον γύρω από το άλσος είναι επίσης άξιο προσοχής. Πέρα από το άρτιο ρυμοτομικό σχέδιο θα διαπιστώσετε και την ύπαρξη σημαντικού αριθμού αξιόλογης μεσοπολεμικής και μη αρχιτεκτονικής (προσφυγικά και εργατικές πολυκατοικίες), κυρίως στις συνοικίες Αγία Τριάδα και Άγιου Κοσμά που δίνουν στην περιοχή κλίμακα διαφορετική από αυτή του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας. Κι αν κουραστήκατε, κάντε ένα πιο σύντομο περίπατο στο μικρότερο αλλά κομψότατο άλσος Προμπόνα, με την προσεγμένη φύτευση. Στη γειτονιά, βρίσκεται ακόμη το μουσείο μικρασιατικού ελληνισμού «Φιλιώς Χαϊδεμένου», με την πολύ παραστατική και μουσειολογικά προσεγμένη έκθεση του, για την ιστορία των Ελλήνων της Μ.Ασίας, που σίγουρα αξίζει την προσοχή σας.

Πρόσβαση: Με τον ηλεκτρικό ως τον σταθμό Περισσός / Πευκάκια και μετά βόλτα με τα πόδια. Με τρόλεϊ, γραμμή 3, 6,καθώς και με αρκετές γραμμές λεωφορείων από την Πατησίων.  

Παναγιώτης Κοντόλαιμος

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.