Ένας περιπατος στο Δάσος Καισαριανής | Ανοίγουμε βήμα σ' ένα από τα ομορφότερα σημεία της πόλης!

Ένας περιπατος στο Δάσος Καισαριανής | Ανοίγουμε βήμα σ' ένα από τα ομορφότερα σημεία της πόλης!

Ναί, είμαι Αθηναία και δεν είχα πάει ποτέ μέχρι τώρα στην Καισαριανή.
Για όλα όμως υπάρχει πρώτη φορά και πιστέψτε με δεν με απογοήτευσε καθόλου αυτή η εξόρμηση.

Προχωρώντας με το αμάξι ανάμεσα σε ψηλές πολυκατοικίες, σε τσιμεντένους τοίχους και με το GPS να ορίεται στρίψε δεξία και μετά αριστερά βρίσκομαι ξαφνικά σε μια καταπράσινη όαση λίγο πιο πέρα απο την τσιμεντούπολη. Ξεκινάω με το αμάξι δειλά δειλά να ανεβαίνω το βουνό μέχρι που βλέπω την ένδειξη P (Έλα και βρήκαμε το Parking). Αφήνουμε φυσικά το αυτοκίνητο, παίρνουμε παραμάσχαλα την φωτογραφική και ξεκινάμε φορώντας τα αθλητικά μας για την ανάβαση του βουνού. Περνώντας απο ωραία πετρινα σκαλάκια κάνουμε την πρώτη μας στάση στη Μονή Καισαριανής.

 

Μην ξεχάσω εδώ να τονίσω πως συνοδηπόροι μας ήταν σε όλη τη διαδρομή τα τζιτζίκια και το θρόισμα των δέντρων. Μερικές φωτογραφίες και συνεχίζουμε προς τα πάνω. Ανεβαίνουμε το χωμάτινο μονοπάτι ανάμεσα απο κυπαρίσσια, πεύκα, αμυγδαλιές, κέδρους και  πλατάνια και φτάνουμε σε ένα μοναδικό θέαμα.

 

Ο λόφος των Ταξιαρχών με το ερειπωμένο Φραγκομονάστηρο. Όλη η Αθήνα απλωμένη στα πόδια μας, όλη η τσιμεντούπολη να προβάλει ανάμεσα απο δέντρα.  Φυσικά πάλι ήρθαν οι  φωτογραφίες κάθε λογής αλλά ήρθε και η ηρεμία. Μόλις δεις τον ήλιο να βουτάει πίσω απο τα βουνά και τον ουρανό να παίρνει αυτό το κοκκινοπορτοκαλί χρώμα δεν θες τίποτα άλλο για να ηρεμίσει η ψυχή. Η φύση, η ησυχία και το ηλιοβασίλεμα δέσανε πολύ αρμονικά αυτήν την όμορφη πεζοπορία. Να πούμε εδώ φυσικά ότι η είσοδος (πεζών και οχημάτων) στον Υμηττό επιτρέπεται αυστηρά και μόνο από την ανατολή έως την δύση του ηλίου οπότε καλό είναι να έχετε προγραμματίσει το χρόνο σας. Εμείς δεν το ξέραμε.

 

Δίπλα λοιπόν στην τσιμεντούπολη της Αθήνας υπάρχει μια καταπράσινη όαση έτοιμη να σε υποδεχτεί, να σε μαγέψει, να πάρει απο πάνω σου τα βάρη της ρουτίνας και να σε χαλαρώσει.

Tip 1: Αν έχεις παιδιά πήγαινε τα. Έχει χώρο για να έρθουν σε επαφή με τη φύση και να παίξουν. Απλά πάρε μαζί αλλαξιές, γιατί όπως έιπαμε έχει χώμα.

Tip 2: Αν θες να δροσιστείς ή κάτι να φάς ( η φύση ανοίγει ΠΑΝΤΑ την όρεξη ) υπάρχει η περίφημη Καλοπούλα και τα ξύλινα παγκάκια της… Το επίσημο όνομά της είναι «αναψυκτήριο του Δήμου Καισαριανής».

Τip 3: Αν δεν το έχεις με τους δρόμους βάλε GPS (πιάνει μέχρι ένα σημείο στο βουνό).

Καλό περίπατο σε όποιον το τολμήσει! 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.