Όλοι για το Δαφνί!

Όλοι για το Δαφνί!

Διάθεση για ανοιξιάτικη βόλτα στην φύση; Πληροφόρηση για την σύγχρονη Αθήνα και τους κρυμμένους θησαυρούς της; Κατάδυση στην μεσαιωνική της ιστορία; Πέρα από τα εντυπωσιακά πάρκα στο κέντρο της Αθήνας, το λεκανοπέδιο προσφέρει και πολλές ευκαιρίες αναψυχής στα περιαστικά του δάση, όχι πάντα γνωστές σε όλους!!! Για τον ανοιξιάτικο αυτό Απρίλιο σας προτείνουμε μια βόλτα στο Χαϊδάρι και συγκεκριμένα στην Μονή Δαφνίου και τον παραπλήσιο Βοτανικό Κήπο Διομήδους. Ένα από τα ιστορικότερα σημεία της Αθήνας, με την μονή του 11ου αιώνα  να αποτελεί κηρυγμένο μνημείο της Unesco, τόσο για την αρχιτεκτονική του ποιότητα όσο και για την καλλιτεχνική αξία των ψηφιδωτών του. Λίγα βήματα πιο πέρα, η αττική φύση στα καλύτερά της. Ο βοτανικό κήπος έκτασης 1800 στρεμμάτων μας περιμένει για να ανακαλύψουμε την ευεργετική στην περίπτωση αυτή συνύπαρξη φύσης και ανθρώπινης δράσης. Γεμάτος με πολλά συνηθισμένα ή μη φυτά και με εξαιρετικής αισθητικής αρχιτεκτονική διαμόρφωση χαρίζει απόλαυση και βοτανολογική γνώση σε κάθε επισκέπτη. Δηλαδή σε όλους μας!!!

Πρόσβαση :Μετρό Αιγάλεω και λεωφορείο 811, 812,836,865,866, Α16, Ωράριο: Μονή Δαφνίου : Τρ.-Κυρ. 08:30-14:30 Βοτανικός Κήπος : Καθ. 08:00-14:00, Σάββ.-Κυρ. 10:00-15:00 Είσοδος : Ελεύθερη

Παναγιώτης Κοντόλαιμος

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.