Φύση και Τέχνη

Φύση και Τέχνη

Η προτεινόμενη βόλτα αυτού του μήνα τα συνδυάζει και τα δύο. Πολλοί από εσάς γνωρίζετε το άλσος Συγγρού. Μα πόσοι το έχετε πραγματικά επισκεφτεί; Πρόκειται για το τεράστιο κτήμα του ομώνυμου εθνικού ευεργέτη που βρίσκεται στο Μαρούσι. Το αχανές πάρκο περιλαμβάνει, πέρα από συμπαγή βλάστηση κάθε είδους δένδρου, κήπο όπου διδάσκεται η κηπουρική σε αρχάριους από το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών, πεζοπορικές διαδρομές για τους επισκέπτες (ειδικά όσους αγαπούν το τρέξιμο), εξαιρετικά δείγματα αρχιτεκτονικής όπως η μικρή γοτθική εκκλησία και η ίδια η έπαυλη του Συγγρού (κτίσμα του Τσίλερ). Θέλετε και άλλα; Αν ναι, τότε η γειτονική πινακοθήκη με την συλλογή Εμφιετζόγλου θα σας εντυπωσιάσει. Σε ένα από τα πιο όμορφα μοντέρνα κτήρια της Αθήνας, η ιδιωτική συλλογή παρουσιάζει το πανόραμα της νεοελληνικής ζωγραφικής με έργα υψηλού επιπέδου. Ο χώρος βρίσκεται δίπλα από το άλσος και συνδυάζεται άνετα στην ίδια βόλτα.

Πώς να πάω; Με τον ηλεκτρικό από τον σταθμό Μαρούσι ή ΚΑΤ, καθώς και με κάθε μέσω που διέρχεται από την Κηφισίας. Πότε να πάω; Ιδανικά την Κυριακή καθώς η πινακοθήκη είναι ανοικτή μόνο τότε. Για επικοινωνία: Χώροι Τέχνης Συλλογή Εμφιετζόγλου, Τηλ. 2108027039, 2108027026 - Τέρμα οδού Φοινίκων (πρώην Κτήμα Βορρέ), Ανάβρυτα, Μαρούσι

Παναγιώτης Κοντόλαιμος

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.