Χούλα χουπ - Η νέα (παλιά) μόδα;

Χούλα χουπ - Η νέα (παλιά) μόδα;

Πριν κανένα μήνα, διάβασα με έκπληξη ότι σύντομα θα ξεκινούσαν μαθήματα χούλα χουπ στο Ρομάντζο. Αν και έχω χούλα χουπ στο σπίτι, το μόνο που είχα μάθει να κάνω (ως ενήλικας, και ποτέ ως παιδί) ήταν η περιστροφή γύρω από τη μέση - συνήθως για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να βρεθεί στο πάτωμα. Τα βίντεο που είχα δει στο youtube δεν είχαν βοηθήσει ιδιαίτερα - ίσως γιατί δεν είχα την υπομονή να τα παρακολουθήσω! Πήρα τηλέφωνο τη δασκάλα για να ρωτήσω λεπτομέρειες. Μου συστήθηκε ως Sunny, και πράγματι δεν θα μπορούσε να έχει πιο ταιριαστό, φωτεινό όνομα! Ο ενθουσιασμός της ήταν μεταδοτικός, κι έτσι αποφάσισα να ξεκινήσω τα μαθήματα με μια φίλη.

Το πρώτο μάθημα μου θύμισε την πρώτη φορά που έκανα yoga, γύρω στο 1999 - δεν ήξερα τι ακριβώς να περιμένω, αλλά ήμουν χαρούμενη που θα δοκίμαζα κάτι διαφορετικό! Κάπου εδώ πρέπει να σημειώσω ότι για κάποιο λόγο ποτέ δεν με ενδιέφερε ο χορός, οπότε η «χορογραφία με το χούλα χουπ» ήταν κάτι εντελώς καινούργιο.

Στο τέλος του πρώτου μαθήματος, μέσα σε μιάμιση μόλις ώρα, είχα μάθει να περιστρέφω το χούλα χουπ χωρίς να πέφτει στο πάτωμα, καθώς και να κάνω κάποιες κινήσεις που δεν φανταζόμουν ότι θα μπορούσα! Μετά το δεύτερο μάθημα, η κίνηση είχε γίνει πλέον σχεδόν αυτόματη και δεν χρειαζόταν ιδιαίτερη προσπάθεια. Το καλύτερο, όμως, είναι ότι είχα περάσει τέλεια και γελούσα συνέχεια! Η Sunny είναι πραγματικά πολύ καλή δασκάλα - είναι υπομονετική, αγαπάει πολύ αυτό που κάνει, και αφιερώνει χρόνο στην κάθε μαθήτρια ξεχωριστά (μαθητές δεν υπάρχουν)!

Και για όσους πιστεύουν ότι το μάθημα δεν είναι κουραστικό. Τεράστιο λάθος! Οι κινήσεις γυμνάζουν μύες που δεν λειτουργούν συχνά, ενώ όσες έχουν ευαίσθητο δέρμα μάλλον θα φύγουν με μελανιές. Αν πάλι έχετε μακριά νύχια, ίσως χρειαστεί να τα θυσιάσετε, μια που αρκετές ασκήσεις γίνονται με τα χέρια!

Και για την ιστορία, το χούλα χουπ υπήρχε αιώνες πριν, αλλά έγινε μόδα στα τέλη της δεκαετίας του '50. Μαζί με το rock'n'roll, το swing, και ό,τι άλλο έχει αναβιώσει από την εποχή εκείνη, ήταν καιρός να έρθει στη χώρα μας!

Info / Επικοινωνία: http://hoopit.gr

Μαθήματα γίνονται κάθε Τρίτη, 19.00 - 20.30, στο Ρομάντζο, Αναξαγόρα 3-5, ως τα μέσα Ιουνίου.

Βανέσσα Φουντούλη

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.