Το θέλω είναι πάνω από το μπορώ - Πώς έτρεξα τον πρώτο μου Μαραθώνιο | Αιμιλία Πλατή

Το θέλω είναι πάνω από το μπορώ - Πώς έτρεξα τον πρώτο μου Μαραθώνιο | Αιμιλία Πλατή

H Αιμιλία Πλατή, τα τελευταία χρόνια είναι δρομέας μεγάλων αποστάσεων. Η μεγάλη της αγάπη για το τρέξιμο την οδήγησαν πέρυσι, τον Νοέμβριο του 2018, να πραγματοποιήσει ένα μεγάλο της όνειρο: να τερματίσει τα 42 χιλιόμετρα της Αυθεντικής διαδρομής του Μαραθωνίου της Αθήνας. Την προσπάθεια, την προετοιμασία, την εμπειρία του ίδιου του αγώνα, τις αγωνίες και τα λάθη της, τα έκανε ημερολόγιο. Ένα ημερολόγιο όχι ακριβώς αθλητικό και τεχνικό αλλά απλό κι ανθρώπινο που έγινε βιβλίο. Ένα βιβλίο για τη θέληση και την προσπάθεια.

«Σκέφτηκα πως το ημερολόγιο αυτό ίσως αξίζει να το μοιραστώ ευρύτερα, για να δείξω απλά πως το "Θέλω είναι πάνω από το μπορώ" και αφού μπόρεσα εγώ, μια ασήμαντη γυναίκα, να τερματίσω τον Μαραθώνιο, τότε ίσως ο καθένας και η καθεμιά, μπορεί, αν το θελήσει».

Το βιβλίο προλογίζει ο προπονητής της Αιμιλίας, Νίκος Ραπτόπουλος, δίνοντας έτσι και την προπονητική οπτική, καθώς και ο κ. Μάκης Ασημακόπουλος, πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ. Επίσης, περιέχει όμορφες, ασπρόμαυρες φωτογραφίες της Μαρίας Παγώνη, που δείχνουν την προσπάθεια ανώνυμων δρομέων καθώς και σημαντικά σημεία της Αθήνας: το Καλλιμάρμαρο, το Ολυμπιακό Στάδιο, το στάδιο του Μαραθώνα όπου δίνεται η εκκίνηση αλλά και διάφορα σημεία της διαδρομής.

Επιθυμία της συγγραφέως είναι το βιβλίο να είναι πρώτα διαθέσιμο στους δρομείς που συμμετέχουν στο φετινό Μαραθώνιο γι' αυτό και η πρώτη του παρουσίαση θα γίνει στην επίσημη Ergo Marathon EXPO, την εβδομάδα πριν τον αγώνα όπου και θα διατίθεται σε ειδική τιμή και μάλιστα για φιλανθρωπικό σκοπό.

Οι πωλήσεις του στηρίζουν το έργο της MDA Ελλάς με σκοπό την αγορά αγωνιστικών αμαξιδίων για το τρέξιμο αθλητών με αναπηρία. 

* Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «24 Γράμματα».

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.