Ένα ταξίδι στη Σκιάθο μέσα από φωτογραφίες!

Ένα ταξίδι στη Σκιάθο μέσα από φωτογραφίες!

Είναι αυτή η εποχή που τα σχέδια για τις καλοκαιρινές διακοπές στήνονται με ανυπομονησία, το σώμα προσπαθεί να μείνει συγκεντρωμένο στα της πόλης και το μυαλό βολτάρει ήδη στα νησιώτικα σοκάκια, με τη μυρωδιά του αντηλιακού να ακολουθεί τη διαδρομή.

Είναι η εποχή που οι λίστες ξεκινούν, γράφεις τα νησιά που θα πάνε οι φίλοι σου, οι φίλοι των φίλων σου, τα φεστιβάλ που διοργανώνονται στα νησιά, τα νησιά που έχουν κάμπινγκ, αυτά που έχουν τις πιο γαλάζιες παραλίες, τα νησιά που φημίζονται για τα πανηγύρια τους, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα αποφασίσεις ποια είναι τα δύο, τρία, το πολύ τέσσερα επικρατέστερα που θα αποτελέσουν και τον πιθανότερο προορισμό σου για φέτος!

Και μόλις που είχα αρχίσει να βγάζω και εγώ κάποια άκρη με τις δικές μου λίστες, ένα δέμα έξω από την πόρτα ήρθε να μου τις ανατρέψει. Ο λόγος για το φωτογραφικό λεύκωμα «KOSMOS SKIATHOS» του Dieter Seidel.

Πρόκειται για ένα λεύκωμα αποτέλεσμα της μακροχρόνιας αγάπης του συγγραφέα προς το νησί της Σκιάθου. Ο συγγραφέας περιλαμβάνει στο βιβλίο μικρά κείμενα τα οποία συνοδεύονται από δικές του φωτογραφίες, κάνοντας την ανάγνωσή του ένα πραγματικό ταξίδι σε ένα νησί γεμάτο ομορφιές και ζεστά ηλιοβασιλέματα, καταγάλανες παραλίες και γραφικά νησιώτικα σοκάκια.

Οι φωτογραφίες, είναι οι αποτυπώσεις των εμπειριών του, των στιγμών που ο ίδιος δε θα ξεχάσει ποτέ. Τις περιλαμβάνει, σε ένα λεύκωμα θέλοντας να εκφράσει μια βαθιά ευγνωμοσύνη για το πλήθος των στιγμών αυτών. 

Ξέρουμε ότι η τελική επιλογή του προορισμού είναι πάντοτε δύσκολη αλλά όταν φίλοι και γνωστοί μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για ένα νησί όπως η Σκιάθος, δεν έχει παρά να τους εμπιστευθείς!

 

Το φωτογραφικό λεύκωμα «KOSMOS SKIATHOS» του Dieter Seidel κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Griechenland Zeitung και μπορείς να το βρεις εδώ.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.