Pilates & Fitness by Meni vol.1

Με το φθινόπωρο να μπαίνει για τα καλά, νιώθουμε όλοι την ανάγκη να κάνουμε μία καινούρια αρχή για τον εαυτό μας.
Στο παρακάτω βιντεάκι θα σας δείξω πως μπορείτε σε σύντομο χρονικό διάστημα να δουλέψετε πόδια και κορμό μέσα από 5 απλές ασκήσεις pilates που μπορείτε να κάνετε παντού!

Let’s do it step by step!


1. Χέρια σε έκταση, πόδια λυγισμένα πατάνε καλά στο πάτωμα και ανοιχτά το άνοιγμα της λεκάνης. Πιέζω μέσα τον αφαλό μου και ανεβαίνω σε έναν κοιλιακό από την κοιλιά μου και όχι πιέζοντας τον αυχένα.

2. Φέρνω τα πόδια μου σε θέση table top ( τραπεζάκι ) και στην συνέχεια τα τεντώνω στις 90ο δίνοντας ταυτόχρονα παλμούς με τα χέρια μου τεντωμένα και δυνατά.

3. Από εκεί κρατάω μακριά το πιγούνι μου από το στέρνο, δυνατή την κοιλιά μου, τεντωμένα τα πόδια μου και δίνω 8 ψαλίδια με σφιχτούς γλουτούς και χωρίς να μετακινώ τη λεκάνη μου από το πάτωμα.

4. Έρχομαι ξανά σε θέση τραπεζάκι, κρατάω τα πόδια μου εξωτερικά και δίνω 8 μικρά ψαλίδια φέρνοντας το μέσα πόδι όσο πιο κοντά μου μπορώ και το έξω πόδι όσο πιο μακριά και συνεχίζω με άλλα 8 ψαλίδια με τεντωμένα πόδια κάνοντας την ίδια διαδικασία. Η κοιλιά πρέπει να παραμένει μέσα τραβηγμένη και τα πόδια τεντωμένα.

Τip : Κάνω το σετ ασκήσεων 5 φορές με διάλειμμα 2 αναπνοών. Κατά την διάρκεια των ασκήσεων εισπνέω στην προετοιμασία μου και εκπνέω στην εκτέλεση της άσκησης.

--

History of pilates…

Τι είναι το pilates πάνω κάτω όλοι ξέρουμε. Ίσως αυτό που δεν ξέρουν οι περισσότεροι είναι ότι το όνομα της μεθόδου αυτής προήλθε από τον άνθρωπο που την δημιούργησε, τον Joseph Pilates. Ο ίδιος ήταν ένα ασθενικό παιδί με πολλά σωματικά προβλήματα. Οι γονείς του αλλά και ο ίδιος προσπάθησαν μέσα από πολλά και διαφορετικά αθλήματα να βελτιώσουν αυτή του την κατάσταση αλλά όλες οι προσπάθειες ήταν μάταιες. Έτσι επηρεασμένος από όλες τις γνώσεις των αθλημάτων που είχε παρακολουθήσει άρχισε να στήνει την δική του μέθοδο την οποία αρχικά ονόμασε ‘’ Contrology ‘’. Έτσι κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, υπηρετώντας την Γερμανία που ήταν και η πατρίδα του, προσπαθώντας να βοηθήσει τους χτυπημένους στρατιώτες, αποφάσισε να εφαρμόσει πάνω τους την μέθοδό του. Βλέποντας τα αποτελέσματα που ήταν θαυματουργά, μετά τον πόλεμο εγκαταστάθηκε στην Νέα Υόρκη όπου και ίδρυσε το πρώτο του studio.

Απο τότε έχουν περάσει εκατό χρόνια και όμως η μέθοδος συνεχίζει να εξελίσσεται και να βοηθάει εκατομμύρια ανθρώπους είτε να αντιμετωπίσουν μυοσκελετικά προβλήματα είτε να γυμνάσουν μύες που ούτε ήξεραν ότι υπήρχαν στο σώμα τους.

Pilates ...

To pilates είναι μια ολοκληρωμένη μέθοδος εκγύμνασης όλου του σώματος, αφού εστιάζει ταυτόχρονα στην ενδυνάμωση και στην ευλυγισία. Σε ένα μάθημα pilates ο ασκούμενος θα έχει την ευκαιρία να ενδυναμώσει τον κορμό ( το powerhouse ), τα πόδια και τα χέρια του, επιμηκύνοντας ταυτόχρονα την σπονδυλική του στήλη. Είναι ένας ιδανικός τρόπος εκγύμνασης τόσο για ανθρώπους που ζουν μια καθιστική ζωή αλλά και για εκείνους που τους κουράζει η ορθοστασία. Η μέθοδος απευθύνεται σε όλους αφού το ασκησιολόγιο μπορεί να μετατρέπεται ανάλογα με τις ανάγκες και τους στόχους του ασκούμενου και του γυμναστή του.

Stay tuned! 

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.