Η Αλχημική Αφροδίτη | Εναλλακτικές Διακοπές Αυτογνωσίας στην Βόρεια Εύβοια

Η Αλχημική Αφροδίτη | Εναλλακτικές Διακοπές Αυτογνωσίας στην Βόρεια Εύβοια

19 – 22 Ιουλίου
Κάβος Λιχάδας, Βόρεια Εύβοια

Οι Εναλλακτικές διακοπές αυτογνωσίας είναι κάτι περισσότερο από απλές διακοπές. Αποτελούν έναν εκπληκτικό συνδυασμό ώστε να χαρούμε την καλοκαιρινή μας ξεκούραση, ενώ ταυτόχρονα αναζωογονούμαστε φυσικά και ψυχικά. Η  Έντεχνη Δράση λοιπόν προσφέρει τη δυνατότητα μέσα από μια περίοδο εναλλακτικών διακοπών αυτογνωσίας να πλησιάσετε τον εαυτό σας και ν’ απολαύσετε τη χαλαρότητα που προσφέρει το ελληνικό καλοκαίρι, μια περίοδος που μας δίνει την ευκαιρία να αποφορτιστούμε και να ζήσουμε ξέγνοιαστα και μακριά από τις κουραστικές σκέψεις της καθημερινότητας. Σε διαρκή επαφή με τη θάλασσα και τη φύση θα πραγματοποιήσετε τις ιδανικές διακοπές, στο ιδανικό περιβάλλον που προσφέρει η Βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα η ανεπανάληπτης ομορφιάς περιοχή του Κάβο Λιχάδας. Μέσα σε γαλαζοπράσινα νερά θα βιώσετε την ηρεμία, ενώ ταυτόχρονα θα έχετε τη δυνατότητα να έρθετε κοντά στον εαυτό μέσα από το σεμινάριο «Η Αλχημική Αφροδίτη». Σε αυτό το μοναδικό 4 ήμερο σεμινάριο προσωπικής ανάπτυξης θα βιώσουμε αγάπη, εν συναίσθηση και ασφάλεια ώστε να μπορέσουμε να ξαναζωντανέψουμε τις εσωτερικές μας πλευρές. Η προοπτική του Γιουνγκ μας δείχνει πως οι άνθρωποι επηρεάζονται από ισχυρές εσωτερικές δυνάμεις - αρχέτυπα οι οποίες μπορούν να προσωποποιηθούν με βάση τις θεές της ελληνικής μυθολογίας. Οι θεές είναι ισχυρές αόρατες αρχετυπικές δυνάμεις που διαμορφώνουν τη συμπεριφορά και τα συναισθήματα μας, όπως και τελικά τη ζωή μας. Γνωρίζοντας σχετικά με αυτές ανοιγόμαστε σε καινούργιες συνειδητοποιήσεις. Όταν ξέρουμε ποιες θεές είναι κυρίαρχες δυνάμεις μέσα μας, διαπιστώνουμε την ισχύ, τα ένστικτα, τις προτεραιότητες και τις πιθανότητες να τα εκφράσουμε χωρίς να δρουν ανεξέλεγκτα. Με οδηγό την τέχνη σε όλες τις μορφές και την εκφραστική θεραπεία μέσω τεχνών θα ταξιδέψουμε σε μια ατμόσφαιρα μυθική και μαγική μέσα από τις θεές της ελληνικής μυθολογίας. Θα εξετάσουμε τις ποιότητες και τις ιδιότητες του αρχετύπου της κάθε θεάς. Αναζητώντας την αυτοπραγμάτωση θα ταξιδέψουμε έξω από τη ζώνη ασφάλειας και θα συνδεθούμε με την αλχημική Αφροδίτη.

Η Εκφραστική θεραπεία μέσω τεχνών (Expressive arts therapy) είναι μια σύγχρονη ψυχοθεραπευτική μέθοδος όπου η θεραπευτική διαδικασία εξελίσσεται κι εκφράζεται μέσα από ένα ευρύ φάσμα και συνδυασμό τεχνών, όπως η μουσική, τα εικαστικά, η κίνηση, το ψυχόδραμα, η ποίηση και η βιβλιοθεραπεία. Μας βοηθά να προσεγγίσουμε κομμάτια του εαυτού μας απροσπέλαστα στη νοητική διεργασία, ενώ αξιοποιεί τη δημιουργική διαδικασία και το δημιούργημα ως μέσο έκφρασης και προβολής. Προάγει μία μέθοδο συμβολικής επικοινωνίας μεταξύ ασθενούς και θεραπευτή και βασίζεται στη γνώση ότι ο κάθε άνθρωπος έχει την ικανότητα να προβάλει μέσω των εικαστικών δημιουργημάτων του τις ασυνείδητες πτυχές του εαυτού του, τις εσωτερικές του συγκρούσεις, αναμνήσεις, σκέψεις, φαντασιώσεις.

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται:

- Σε όλους που επιθυμούν μια επανεκκίνηση προς ένα καινούργιο εαυτό, πιο αυθεντικό και ελεύθερο.
- Σε άντρες και γυναίκες που επιθυμούν να εξελίξουν τις διαπροσωπικές τους σχέσεις ή τα επαγγελματικά
- Σε όσους θέλουν να δουν τι εμποδίζει την επικοινωνία και την οικειότητα σε μια συντροφική σχέση
- Σε όλους όσους χρειάζονται μια ώθηση προς τη ζωή που ονειρεύονται, αντλώντας έμπνευση από το πάθος για εξέλιξη.

Σκοπός σεμιναρίου:
Με τη βοήθεια της φύσης και το πλαίσιο της θεραπείας στοχεύουμε:

- Να χαλαρώσουμε να ξεκουραστούμε και να ανανεωθούμε σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξης.
- Να δούμε ξεκάθαρα τις φωνές των θεαινών μέσα μας και πως μας επηρεάζουν.
- Να δούμε τις ευάλωτες και τις άτρωτες πλευρές μέσα μας.
- Να γνωρίσουμε αρχετυπικές δυνάμεις τις ψυχής μας.
- Να φύγουμε από το θύμα και να συνδεθούμε με το ιερό συμβόλαιο μας.
- Να ανοίξουμε σε περισσότερη δημιουργικότητα, γονιμότητα και πάθος.
- Να συνδυάσουμε την απόδραση των καλοκαιρινών διακοπών με την προσωπική μας εξέλιξη

Που θα γίνει
Στον Κάβο της Λιχάδας, στη Βόρεια Εύβοια, βρίσκεται ένα υπέροχο αγρόκτημα 9 στρεμμάτων  που καταλήγει στην παραλία του κάβου με το ψιλό βότσαλο και τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά. Aγκυροβολημένο στο πιο όμορφο σημείο του ακρωτηρίου της Λιχάδας, μισό μίλι από τα Λιχαδονήσια, με πανοραμική θέα και μαγικό ηλιοβασίλεμα το αγρόκτημα περιλαμβάνει ένα σπίτι με καλλιτεχνική αύρα. Ένας προστατευμένος χώρος, φτιαγμένος με μεράκι μέσα σε απόλυτα φυσικό περιβάλλον και έτοιμος να εξυπηρετήσει τις ιδιαίτερες ανάγκες μας όχι μόνο όσον αφορά το φαγητό και την λειτουργικότητα του σεμιναρίου αλλά και την ιδιωτικοτητά μας. Μακριά από τυπικότητες και επιτηδευμένες πολυτέλειες όλοι οι χώροι του κτήματος διαθέτουν τις βασικές ανέσεις με απλότητα και σεβασμό στην οικολογία. Προσφέρουν μία αίσθηση νοσταλγίας και βασίζονται στην εναρμόνιση του ανθρώπου στον φυσικό τρόπο ζωής. Το κατάλυμα μπορεί να εξυπηρετήσει έως 18 άτομα σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια ενώ πολλές σκηνές μπορούν να στηθούν  σε όλο το δασικό κομμάτι του κτήματος ή κάτω από στεγασμένους χώρους οπότε αυξάνεται η δυναμικότητά του κατά πολύ.

Λίγα λόγια για την περιοχή γύρω από τον Κάβο Λιχάδας

Το κοντινότερο χωριό είναι ο Αϊ Γιώργης, ένα πανέμορφο γραφικό ψαροχώρι, ενώ πίσω από τον οικισμό υψώνεται η Αετοφωλιά, η κορυφή του όρους Λίχας (680μ.). Η Λιχάδα, είναι ένα μικρό χωριουδάκι με παραδοσιακά σπιτάκια, χτισμένα μέσα στα πεύκα και τα Γιάλτρα, παραδοσιακό ορεινό χωριουδάκι αμφιθεατρικά χτισμένο σε λόφο, γεμάτο αμπελώνες και είναι φημισμένα για το κρασί τους και τις ιαματικές πηγές τους, που εκβάλλουν στην θάλασσα. Ανάμεσα στον Αϊ Γιώργη και τα Γιάλτρα βρίσκεται το Γρεγολίμανο με την υπέροχη αμμουδιά. Πολύ κοντά, στη θέση Πασογούρνι στο ύψωμα Προφήτης Ηλίας, βρίσκεται το ανεξερεύνητο σπήλαιο. Τέλος, τα Λιχαδονήσια που βρίσκονται ακριβώς μπροστά από το Ακρωτήριο Λίχας. Τα μεγαλύτερα από τα ακατοίκητα νησάκια αυτά που εμφανίστηκαν μετά από σεισμό είναι η Στρογγύλη και η Μονολιά.

Τι να πάρεις μαζί σου/ Μη ξεχάσεις!
Απαραίτητα Εφόδια: Σεντόνια, Μαξιλαροθήκες, Πετσέτες (προσώπου, μπάνιου και θάλασσας), Πρακτικά ρούχα, Σαγιονάρες, παπούτσια, Κάλτσες, Αντηλιακό, Εντομοαπωθητικά, Φακό, Μαγιό, Καπέλο κι ασφαλώς τα προσωπικά είδη καθαριότητας.

Πως θα έρθετε:
Στα πλαίσια του σεβασμού προς το περιβάλλον και στην ακόμα καλύτερη επαφή μεταξύ των συμμετεχόντων, ενημερώνουμε πως παρακαλούνται όσοι πρόκειται να συμμετάσχουν και διαθέτουν αυτοκίνητο, αν επιθυμούν να συνταξιδέψουν με άλλους συμμετέχοντες που δε διαθέτουν όχημα, ας δηλώσουν τη διαθεσιμότητα τους για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων.

Οδικώς
α) από τη Χαλκίδα προς Αιδηψό και μετά προς Άγιο Γεώργιο Λιχάδας. Τελικός προορισμός ο Κάβος Λιχάδας. Συνολική απόσταση από Αθήνα: 218 χλμ (συναντάμε μια φορά διόδια στο Σχηματάρι).

β) από την Αρκίτσα με Ferry boat προς Αιδηψό και μετά προς ‘Αγιο Γεώργιο Λιχάδας, Τελικός προορισμός Κάβος Λιχάδας. Συνολική απόσταση από Αθήνα :184χλμ  (συναντάμε 3 σταθμούς διοδίων)

ΚΤΕΛ
α) από το Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων Λιοσίων, με κατεύθυνση προς Αιδηψό. Στη συνέχεια με τοπικό λεωφορείο προς Άγιο Γεώργιο Λιχάδας.

β) από το Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού, με κατεύθυνση προς Θεσ/νίκη και προορισμό τα Καμένα Βούρλα. Έπειτα με το καραβάκι που περνάει κατ’ ευθείαν απέναντι στον Κάβο Λιχάδας.

Χρήσιμα Τηλέφωνα
ΚΤΕΛ Λιοσίων: 210 -8317186, 210-8317147, 210-8324200
ΚΤΕΛ Κηφισού: 210-5233810, 210-5237889, 210-5246805
ΚΤΕΛ Αιδηψού: 2226060211
KTEΛ Καμένων Βούρλων: 2235022519
Καραβάκια από Καμένα Βούρλα: 6978356761, 6977301004, 6977142242

Πληροφορίες:
Δ: Ακάμαντος 30, Θησείο – Αθήνα
Τ: 210 3461674
Μ: 6974 078539
E-mail: info@art-therapy.center

Official Facebook Event Page

Official Url

Official Facebook Page

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.