Γάμος στα χρόνια του Covid-19! | Συντάκτρια του deBόp παντρέυτηκε εν μέσω κορωνοϊού και μοιράζεται συμβουλές και εμπειρίες

Γάμος στα χρόνια του Covid-19! | Συντάκτρια του deBόp παντρέυτηκε εν μέσω κορωνοϊού και μοιράζεται συμβουλές και εμπειρίες

Η κατάσταση η οποία βιώνουμε είναι πρωτόγνωρη και μας έχει αναγκάσει να αναβάλουμε αρκετά πράγματα στη ζωή μας. Ένα από αυτά είναι και οι γάμοι.

Μπαίνοντας σε καλοκαιρινό κλίμα τα πράγματα δείχνουν να βελτιώνονται. Οι γάμοι θα πραγματοποιούνται με περισσότερα από εννέα άτομα (πράγμα που ίσχυε εν μέσω lockdown) και οι δεξιώσεις σε ανοιχτούς χώρους με περισσότερο κόσμο. Παρόλα αυτά οι wedding planners συνιστούν στα ζευγάρια να έχουν και ένα plan B για λιγότερους καλεσμένους.

Προσωπικά, προσαρμόστηκα στις συνθήκες και παντρεύτηκα εν μέσω καραντίνας με πολιτικό γάμο. Οι πολιτικοί γάμοι είναι πολύ διαδεδομένοι στην Ευρώπη και γενικότερα στο εξωτερικό, στην χώρα μας όμως δεν φαίνεται να παίρνουν την προσοχή που τους αρμόζει και τους έχουμε στο νου μας σαν μια γραφειοκρατική διαδικασία.

Αυτό συμβαίνει διότι ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει πως πλέον ένας πολιτικός γάμος μπορεί να τελεστεί σε κήπο, θάλασσα, μουσείο ή όπου αλλού επιθυμεί το ζευγάρι σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο (παρ. 2 του άρθρου 5 του π.δ. 391/1982 (Α ́73 )) ενώ ο τελευταίος είναι υπεύθυνος για την κατάλληλη διαρρύθμιση του χώρου που θα δώσει στην τελετή την επισημότητα που της ταιριάζει.

 

Έτσι, εμείς παντρευτήκαμε στον κήπο του Δημαρχείου Αλίμου, όπου και τον στολίσαμε με λουλούδια, ενώ σκάσαμε κανόνια από κονφεττί και φυσικά μας πέταξαν ρύζι! Αυτό που είχε σημασία για εμάς σαν ζευγάρι ήταν να μπορέσουμε να το ευχαριστηθούμε όσο περισσότερο μπορούσαμε και να έχουμε δίπλα μας άτομα που μας αγαπάνε και τα αγαπάμε. Η τελετή του γάμου, είτε είναι σε εκκλησία είτε είναι σε δημαρχείο, σηματοδοτεί την ένωση ενός ζευγαριού και την δημόσια δήλωση της αγάπης τους και αποτελεί μια πολύ προσωπική στιγμή. Ο πολύς κόσμος κατά τη γνώμη μου δεν σε αφήνει να είσαι παρόν στη στιγμή και να την απολαύσεις.

 

 Όπως λοιπόν και να σχεδιάζεις το γάμο σου, στην περίπτωση του plan B, φρόντισε να έχεις διαλέξει αυτούς που θέλεις να μοιραστείς μαζί τους τη χαρά σου γιατί στο κάτω κάτω σημασία δεν έχουν τα τραπέζια, τα φαγητά και οι φιοριτούρες (όπως λέει η γιαγιά μου) αλλά να έχεις δίπλα σου τον άνθρωπό σου και να απολαύσεις τη στιγμή!

Με το καλό!

Μένη Στεργιάκη

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.