Ένα διαφορετικό τριήμερο του Αγ. Πνεύματος με εκπαίδευση Thai massage

Ένα διαφορετικό τριήμερο του Αγ. Πνεύματος με εκπαίδευση Thai massage

Δοκιμάστε κάτι διαφορετικό αυτό το 3ήμερο του Άγιου Πνεύματος! Μία εκπαίδευση που συνδυάζει τη σωματική και ψυχική χαλάρωση με την εκπαίδευση σε απλές και αποδοτικές τεχνικές Ταϋλανδέζικης μάλαξης και μάλιστα σε ένα μαγικό μέρος, στο κτήμα της "Κιβωτού Κορογώνα" όπου προσφέρεται για εγκατάσταση σκηνών ή τροχόσπιτων για τις διανυκτερεύσεις των συμμετεχόντων.

Το κτήμα της οικοινότητας «Κιβωτός Κορογώνα» βρίσκεται στη Νότια Λακωνία, με πολύ εύκολη πρόσβαση (στο δρόμο για τη Νεάπολη).
Έχει νότιο προσανατολισμό με πανοραμική θέα στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.
Η θέα στη θάλασσα είναι γενναιόδωρη και η απόσταση από αυτήν είναι μόνο 3 λεπτά με όχημα.
Σε απόσταση έως 10 λεπτών υπάρχουν τουλάχιστον εννέα διαφορετικές παραλίες να επιλέξετε για θαλασσινό μπάνιο, περίπατο, άσκηση, πικ νικ, ξεκούραση. 
Η «Κιβωτός Κορογώνα» είναι 'καθαρή' από κολώνες και σύρματα ΔΕΗ ή ΟΤΕ, μέσα στην ησυχία και στη γαλήνη, όπου φθάνει συχνά ο ήχος του θαλασσινού φλοίσβου.(Όσοι δεν κατέχουν σκηνή, μπορούν να λάβουν από τους οικοδεσπότες με συμβολικό αντίτιμο.Όσοι προτιμούν να διανυκτερεύσουν σε γειτονικά μας καταλύματα προβαίνουν σε κράτηση το συντομότερο δυνατό.)

To Thai massage είναι μια αρχαία μορφή φυσικο-θεραπευτικής και πνευματικής πρακτικής που αποσκοπεί στη σωματική ευεξία και την ενεργειακή εξισορρόπηση στο σώμα. Δεν πρόκειται μόνο για μια τεχνική μάλαξης, αλλά μια πρακτική που βοηθά στην αφύπνιση της συνειδητότητας μέσα από την κίνηση και τη ανταλλαγή καλοσύνης και αγάπης με ένα άλλο πρόσωπο.

Σε αυτό το εισαγωγικό μάθημα θα εξοικειωθούμε με βασικές τεχνικές, μεθόδους
και το υπόβαθρο του Thai massage.
Επίσης θα αναπτύξουμε μια βαθειά και ουσιαστική σχέση με το ολικό άγγιγμα (σύνδεση, καρδιά, πρόθεση) που είναι προϋπόθεση για την υποβοήθηση της θεραπευτικής διαδικασίας σε κάθε τεχνική μάλαξης.
Πέρα από την εκμάθηση, την οποία άμεσα ο εκπαιδευόμενος μπορεί να χρησιμοποιήσει με μια περαιτέρω πρακτική μετέπειτα, στη διάρκεια του μαθήματος θα αυξήσουμε την προσωπική μας αντίληψη και ίαση στο σώμα μέσω της ανταλλαγής μασάζ και ασκήσεων.

Περιεχόμενο του μαθήματος:
♥  ιστορία και εξέλιξη του Thai massage
♥ Τεχνικές μάλαξης στις 4 βασικές θέσεις
♥ ειδικά σημεία δακτυλοπίεσης και θεραπευτικές τεχνικές για ώμους, αυχένα, πόδια, πλάτη
♥ παθητικές διατάσεις
♥ σωστή σωματική στάση του θεραπευτή
♥ αλληλουχία και σύνθεση μιας ολοκληρωμένης συνεδρίας 

Ποιον αφορά η εκπαίδευση αυτή:
- άτομα που ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν τη σχέση με το σώμα τους,
το θεραπευτικό άγγιγμα και την σωματική χαλάρωση και ευεξία
- θεραπευτές, φυσικοθεραπευτές, δασκάλους Yoga, Tai Chi κ.ά.
- όσους ενδιαφέρονται να εισαχθούν σε μια νέα ειδικότητα με ευεργετικά οφέλη στον συνάνθρωπο 

Για την παρακολούθηση του μαθήματος δεν είναι αναγκαία προηγούμενη εμπειρία με οποιαδήποτε τεχνική μάλαξης.
 
Ο εκπαιδευτής Αλέξανδρος Κωστής
Η εξάσκηση σε διάφορες σωματικές και πνευματικές πρακτικές, όπως Capoeira, Tensegrity, Qi Qong, διαλογισμός, τον οδήγησαν το 2009 να μελετήσει την τέχνη του μασάζ, την οποία από τότε εξασκεί επαγγελματικά. Έχει συμπληρώσει πολλές ώρες μαθητείας σε Ταϋλάνδη και Ελλάδα πάνω στο Thai massage, το Λεμφικό, το Κοιλιακό Μασάζ των εσωτερικών οργάνων (Chi Nei Tsang), την λειτουργική ανατομία και θεραπεία δυσκολιών της κίνησης, την Κρανιοϊερή θεραπεία, ενώ έχει λάβει βασική εκπαίδευση στην Κινέζικη Ιατρική και την σωματική ψυχοθεραπεία.

25– 28 Μαϊου 2018
Για δήλωση συμμετοχής και κράτηση θέσης
παρακαλούμε καλέστε ΑΜΕΣΑ στο τηλ. 6938141330 ή στο email: mariaaggeli@gmail.com

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.