Η νέα μας εμμονή ακούει στο όνομα ''colouring book''!

Η νέα μας εμμονή ακούει στο όνομα ''colouring book''!

Θα έχεις ακούσει σίγουρα για την νέα μόδα των τελευταίων μηνών που ακούει στο όνομα ''colouring book'', έτσι;; Αν όχι, θα τα μάθεις όλα παρακάτω...

Θυμάσαι τα παιδικά βιβλία ζωγραφικής, αυτά με τα ολοσέλιδα σκίτσα που καλούσαν κάθε μικρό ζωγράφο να γεμίσει με χρώμα; Αυτά λοιπόν, έχουν επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια ζητώντας χώρο στις ενήλικες βιβλιοθήκες και χρόνο για να τα γεμίσεις με πολύχρωμα μολύβια/μαρκαδόρους/ό,τι άλλο σε βολεύει!

Δεν σου κρύβω πως όταν ήμουν μικρή ζωγράφιζα μετά μανίας παρόμοια βιβλία προσπαθώντας -και αποτυχαίνοντας!- να κρατήσω τις αυθάδεις μολυβιές μου εντός των γραμμών. Τα λάτρευα, είχα αποκτήσει ένα ολόκληρο ράφι από αυτά και 4 διαφορετικά σετ μαρκαδόρων για να καταφέρω να ζωγραφίσω με οποιαδήποτε απόχρωση μπορούσε να φανταστεί το παιδικό μυαλό μου. 

Βέβαια, όταν η μόδα ακολουθεί την διαδικασία ενηλικίωσης, καταλαβαίνεις ότι η μανία δεν μπορεί παρά να συνεχιστεί όσα χρόνια και αν περάσουν. Κάπως έτσι φτάσαμε εν έτη 2016 και συνεχίζω να έχω ένα ράφι γεμάτο από ενήλικα, πλέον, colouring books, και πολλά παραπάνω σετ μαρκαδόρων!

Με μια πρόχειρη αναζήτηση στο ίντερνετ θα βρεις δεκάδες άρθρα που προτείνουν αντίστοιχα βιβλία με εκατοντάδες σχέδια, απλά, με λεπτομέρειες, θεματικά κ.α., τα οποία όχι μόνο θα σε κρατήσουν απασχολημένο για ώρες αλλά θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις, να δημιουργήσεις, να ξαναπιάσεις στα χέρια σου χρώματα και να αφεθείς ελεύθερος να εκφράσεις όλη την καταπιεσμένη σου έμπνευση! Κάπως έτσι λοιπόν, αποκτούν δικαιωματικά τον όρο ''zen books'' ή βιβλία «αντι-στρες» αλλά και μία θέση στην δική μας στήλη «ΕΥ ΖΗΝ».

Κατά τη διάρκεια της μέρας, μόλις επιστρέψεις στο σπίτι, όσο θα περιμένεις στο χώρο αναμονής κάποιας υπηρεσίας, στο μπαλκόνι με κρύα λεμονάδα, τις Κυριακές που θα αράζεις στον καναπέ, όσο θα βρίσκεσαι στο πλοίο για το αγαπημένο σου νησί, στην παραλία ή οπουδήποτε αλλού φανταστείς, μπορείς γεμάτος περηφάνια να βγάλεις μια κασετίνα με 10 διαφορετικά χρώματα και να πιάσεις «δουλειά». 

Ένα σου λέω: θα το απολαύσεις όσο λίγα!

Οι εκδόσεις Ψυχογιός έχουν φροντίσει με μία τεράστια ποικιλία αντίστοιχων βιβλίων οπότε δεν έχεις παρά να τρέξεις στο κοντινότερο βιβλιοπωλείο!

 

Σημείωση: Αν ακόμη δεν σε πείσαμε για τις άκρως μαγικές, χαλαρωτικές, διασκεδαστικές ιδιότητες της ζωγραφικής, μπορείς να πάρεις μέρος στον διαγωνισμό μας στην σελίδα μας στο facebook ώστε να ανακαλύψεις και μόνος σου όλα όσα σου γράψαμε παραπάνω! Καλή επιτυχία!

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.