«Η γεύση των ζωδίων» και μερικές σκέψεις

«Η γεύση των ζωδίων» και μερικές σκέψεις

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ασχοληθεί ποτέ αρκετά με τα ζώδια. Πέρα από το να μάθω το δικό μου (Καρκίνος) και να έχω έτοιμες, προβαρισμένες φράσεις για να αντικρούω όλους αυτούς που κάνουν χρόνια τώρα το αστειάκι («Απαπα, μακριά από εμάς!»), δεν έχω καμία άλλη γνώση και εμπειρία. Παρόλα αυτά μου φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον να μιλάω με ανθρώπους που ασχολούνται με τα ζώδια και την αστρολογία και ουκ ολίγες φορές αντίστοιχες συζητήσεις, μου παρακίνησαν την περιέργεια για περισσότερη ενημέρωση και διάβασμα.

Και φτάνει η στιγμή που έρχεται στα χέρια μου το βιβλίο της Χριστίνας Θεοχάρη με τίτλο «Η γεύση των ζωδίων». Αρχικά, η πρώτη σκέψη είναι πως αναφέρεται σε φαγητό οπότε και η ανάγνωσή του θεωρείται ήδη επιβεβαιωμένο γεγονός! Τελικά, αποδείχθηκε πως όχι μόνο αναφέρεται στο φαγητό και τις γεύσεις αλλά περιέχει και εξαιρετικές συνταγές! 

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Η Χριστίνα Θεοχάρη ασχολείται στον ελεύθερο χρόνο της με την αστρολογία και τη μαγειρική, και κάπως έτσι προέκυψε το βιβλίο που κρατάω στα χέρια μου. Τον πρόλογο του βιβλίου υπογράφει η Άση Μπήλιου και εισάγει με τον καλύτερο τρόπο ακόμη και τον αμύητο αναγνώστη στον κόσμο της αστρολογίας. Η συγγραφέας, στην εισαγωγή της, αναφέρεται στη σχέση του κάθε ζωδίου με τη μαγερική και το φαγητό. Και περνάμε στο κυρίως: Κάθε ζώδιο ακολουθείται από ένα σύντομο σημείωμα σχετικά με τα στοιχεία που το χαρακτηρίζουν και 2 συνταγές (μία γλυκιά και μία αλμυρή) που ανταποκρίνονται στις γευστικές του προτιμήσεις. Συνταγές πεντανόστιμες, εύκολες και με πολύ ενδιαφέροντα υλικά.

Δεν τις δοκίμασα όλες αλλά το ελληνικό mac & cheese με φέτα και κιμά, που είναι ενδεικτικό πιάτο για το ζώδιο του Καρκίνου, το μαγείρεψα και ήταν απολαυστικό!

Αν είσαι λάτρης της μαγειρικής και σου αρέσει να δοκιμάζεις συνεχώς νέα φαγητά, βρήκες ένα εξαιρετικό βιβλίο. Αν είσαι γνώστης της αστρολογίας και παίζεις στα δάχτυλα κάθε ζώδιο, βρήκες ένα σούπερ οδηγό για να μπορείς να μαγειρεύεις παράλληλα με τις προβλέψεις σου. Αν πάλι τα συνδυάζεις και τα δύο, τότε βρήκες το πιο κατάλληλο βιβλίο που κυκλοφορεί εκεί έξω!

Οι εξαιρετικές φωτογραφίες που συνοδεύουν το βιβλίο είναι της αγαπημένης Δανάης Ίσαρη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το βιβλίο «Η γεύση των ζωδίων» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.