Δημιουργήστε πολύχρωμα Mandala με στοιχεία της φύσης!

Δημιουργήστε πολύχρωμα Mandala με στοιχεία της φύσης!

Μία πολύ ευχάριστη απασχόληση για παιδιά κάθε ηλικίας, αλλά και για ενήλικες, που προτείνεται για τη χαλάρωση του νου και την καταπολέμηση του στρες μέσα από τη συγκέντρωση,είναι η δημιουργία όμορφων πολύχρωμων Mandala!

Τα «υλικά» είναι φυσικά και δεν είναι άλλα από μπουμπούκια, αγριολούλουδα, πέταλα, φύλλα, μίσχοι, κουκουνάρια, και ο,τιδήποτε άλλο μπορεί να βρεί κανείς κατά τη διάρκεια μιας ανοιξιάτικης βόλτας του στη φύση, τώρα που σταδιακά η ζωή επανέρχεται στους γνώριμους κανονικούς της ρυθμούς. 

Πραγματικά, με λίγη φαντασία, μπορεί ο καθένας να δημιουργήσει το δικό του εντυπωσιακό Μandala με στοιχεία που προσφέρει τόσο γενναιόδωρα η φύση!
Το έργο θα έχει το ξεχωριστό χαρακτηριστικό της παροδικότητας, σε αντίθεση με τα Mandala, που μπορεί κανείς να σχεδιάσει και να χρωματίσει στο χαρτί, αλλά ακόμη και αυτή η ιδιαιτερότητα κρύβει μια μοναδική γοητεία!

Η καλλιτέχνης Aμερικανίδα Kathy Klein, λατρεύει τα λουλούδια και έχει βρει αυτόν τον μαγικό τρόπο να εκφράζει τις εικαστικές της ανησυχίες μέσα από αυτά. Δείγματα της δουλειάς της βλέπετε στις φωτογραφίες.

Εμπνευστείτε λοιπόν και εσείς από τα Mandala που έχει αριστοτεχνικά φιλοτεχνήσει η Kathy και αφεθείτε στον κόσμο των χρωμάτων, της αρμονίας και της χαλάρωσης!

Στη συνέχεια φωτογραφήστε το έργο σας και στείλτε το μαζί με τα στοιχεία σας
στο Μουσείο
μας, στο e-mail: mouseiogoulandris@gnhm.gr
Με πολλή χαρά θα το παρουσιάσουμε στη σελίδα μας στο Facebook

Προσοχή όμως! Συλλέξτε με σύνεση στη φύση τα στοιχεία
που θα συνθέσουν το δικό σας Mandala, δίνοντας προτεραιότητα καταρχήν σε εκείνα που έχουν ήδη πέσει στο έδαφος, έτσι ώστε η επέμβαση στο περιβάλλον να είναι η μικρότερη δυνατή.

Mandala σημαίνει στα Σανσκριτικά "Κύκλος", είναι όμως κάτι πολύ περισσότερο από αυτό!
Είναι ένα κυκλικό σχήμα που εμπεριέχει συμμετρικά και αρμονικά τοποθετημένα επιπλέον κυκλικά ή άλλα σχήματα και αντιπροσωπεύει την ολότητα, την ενότητα και την αρμονία!

Και μην ξεχνάτε! Πολύ ενδιαφέρουσες αναρτήσεις μπορείτε να βλέπετε καθημερινά στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook με την ονομασία Goulandris Natural History Museum

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.