7 λεπτά ευεξίας!

7 λεπτά ευεξίας!

Ειδικά μετά τις γιορτές αναγνωρίζουμε στον εαυτό μας -ακόμη κι αυτοί που δεν το θέλουμε τόσο...- την ανάγκη να θέσουμε σε άσκηση το σώμα μας και να αποβάλουμε τις τοξίνες που περιορίζουν την ευεξία μας. Για αυτούς που θα βρουν δικαιολογία στον περιορισμένο χρόνο τους έχουμε να αντιπαραθέσουμε το πολυσυζητημένο 7 minutes workout το οποίο τα τελευταία δύο χρόνια φιγουράρει σε διεθνή sites αλλά και fitness centers.

Ναι, σε 7 λεπτά μπορείς να γυμναστείς και να ιδρώσεις χωρίς να πας σε κάποιο χώρο γυμναστηρίου και να έχεις εμφανή αποτελέσματα μετά από λίγο καιρό.

To συγκεκριμένο πρόγραμμα -που έχουμε δοκιμάσει!- βασίζεται σε μία νέα μορφή άσκησης του σώματος η οποία όταν πραγματοποιείται με μεγάλη ένταση -κοντά στα όρια του καθενός, δεν χρειάζεται να διαλυθείτε, αλλά μην το πάρετε και χαλαρά-  παράγει μοριακές αλλαγές στους μυς παρόμοιες με αυτές των πολύωρων σετ ασκήσεων.

Αποτελείται από 12 απλές ασκήσεις, διάρκειας 30 δευτερολέπτων η κάθε μία. Ανάμεσα σε κάθε άσκηση πρέπει να κάνετε διακοπή 10 δευτερόλεπτα.

Το σύνολο; 7 ακριβώς λεπτά!

Παρακάτω σας παραθέτουμε τον πίνακα με τις ασκήσεις. Βάλτε μουσική και μην ξεχνάτε: βάλτε και ένταση!

Υποσχόμαστε πως σε λιγότερο από 10 λεπτά θα έχετε αισθανθεί καλύτερα σε σωματικό και πνευματικό επίπεδο!

 

Πηγή: ACSM’s Health & Fitness Journal (May 2013), HIGH-INTENSITY CIRCUIT TRAINING USING BODY WEIGHT: Maximum Results With Minimal Investment, American College of Sports Medicine

Σύνταξη-πρόταση: Αχιλλέας Γρηγοριάδης

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.