Κάτι συμβαίνει στο Monastiraki Dojo στο κέντρο της Αθήνας.

Κάτι συμβαίνει στο Monastiraki Dojo στο κέντρο της Αθήνας.

Η αρχή έγινε όταν ο Κωνσταντίνος ξεκίνησε με μια μικρή ομάδα φίλων να διδάσκει αυτό που είναι γενικότερα γνωστό ως «Σαολίν Κουνγκ Φου». Αφορμή στάθηκε η επιθυμία των ίδιων των -επικείμενων- μαθητών. Ο Κωνσταντίνος ήδη εξασκούσε αυτή την τέχνη για χρόνια κι έμοιαζε ωραία ιδέα να ενώσουν δυνάμεις και να δοκιμάσουν να μάθουν ο ένας από τον άλλο. Σιγά σιγά τα μαθήματα αποκτούσαν ροή, γίνονταν όλο και πιο συστηματικά κι η ομάδα σταθερά μεγάλωνε προσθέτοντας νέα μέλη. Έτσι, μέσα σε ένα συνεργατικό και διαδραστικό περιβάλλον τέθηκαν οι βάσεις της διδασκαλίας και φάνηκε πιο καθαρά η φιλοσοφία κι ο σκοπός του μαθήματος.  

Η διδασκαλία βασίζεται σε τέσσερις αρχές, το kung fu, το tai chi, το qi gong και τον διαλογισμό. Κάθε αρχή εκφράζεται διαφορετικά και κάθε μαθητής έχει την ευκαιρία να μυηθεί και στις τέσσερις αρχές. Ο τελικός στόχος είναι η ευκρασία - η γερή κράση δηλαδή - μέσα από την εξάσκηση του σώματος όσο και του νου.

Το 2014 βρίσκει την ομάδα, που πλέον ονομάζεται 4el, να διανύει τον δεύτερό της χρόνο και να εμπλουτίζει συνεχώς το περιεχόμενο των μαθημάτων της. Ανεξάρτητα από εμπειρία ή φυσική κατάσταση, καθένας είναι ευπρόσδεκτος να φέρει το δικό του απόθεμα στην ομάδα και να πάρει απ’το δικό της!

Υπεύθυνος μαθημάτων: Κωνσταντίνος Αμβροσιάδης

Monastiraki Dojo, Πρωτογένους 1(1ος όροφος), Μοναστηράκι

https://www.facebook.com/4el.gr

 

 

Γιώτα Τσελέντη

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.