Ταξιδεύοντας στον κόσμο

 

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο διάστημα πάνω στο πλοίο; Ποιους λαούς έχετε γνωρίσει;

Το μεγαλύτερο διάστημα που πέρασα εν πλω ήταν 42 ημέρες. Έχω γνωρίσει πολλούς όμορφους ανθρώπους, αλλά ειδικά οι άνθρωποι της Νοτίου Αμερικής έχουν εξοικειωθεί με τον εαυτό τους. Η Κεντρική και Νότιος Αμερική δηλαδή. Ο κάθε λαός έχει την ιδιαιτερότητα του όμως, οι Ρώσοι, οι Κινέζοι, αυτοί που ζουν στον Ισημερινό, οι Αφρικανοί, πολλές διαφορετικές κι ενδιαφέρουσες κουλτούρες.

Ποια ήταν η πιο επικίνδυνη εμπειρία σας;

Το πιο επικίνδυνο κομμάτι παραμένει η θάλασσα η ίδια. Η θάλασσα δεν δαμάζεται κι έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες οι οποίες δεν μεταφέρονται κιόλας. Δεν καταφέρνεις να το περιγράψεις, κουράζεσαι χωρίς να μπορείς να μεταφέρεις αυτό που ένιωσες τη συγκεκριμένη στιγμή και δεν σε καταλαβαίνει κι ο άλλος που δεν το έζησε.

Βρεθήκατε μήπως σε εμπόλεμη ζώνη;

Ναι, ήταν όταν είχαν μπει οι Ιρακινοί στο Κουβέιτ κι έτυχε να περάσουμε τότε από εκεί. Φεύγοντας από αυτή την εμπόλεμη ζώνη, μετά από δυο μέρες που απομακρυνθήκαμε από τον κίνδυνο, ένιωσα χαρά μεγάλη την οποία ήθελα να μοιραστώ, να πω ότι ζω! Όμως ξαναλέω ότι ο μεγαλύτερος φόβος που έχω νιώσει είναι με την ίδια την θάλασσα.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.