Τα στερεότυπα

 

Υπάρχουν στερεότυπα σήμερα που ο κόσμος τα θεωρεί δεδομένα και δεν συνειδητοποιεί τι συμβαίνει γύρω του: κάνουμε καθημερινά «κινήσεις» και ακολουθούμε «πρακτικές» που απλά τα διαιωνίζουν!
Πιο συγκεκριμένα, ο κόσμος -ανεξαρτήτως φύλου, γυναίκες και άντρες- λειτουργεί με έναν φαλλοκρατικό τρόπο. Είναι λίγο σκληρή αυτή η λέξη, αλλά αυτό που εννοώ είναι πως τελικά δεν έχουμε συναίσθηση πως η φιλοσοφία μας -βαθιά- είναι τέτοια... Το παρατηρώ γύρω μου με τους περισσότερους φίλους, γνωστούς και ειδικά -δυστυχώς!- με νέους ανθρώπους.
Καλό θα ήταν να αναπτύξουμε κριτική σκέψη. Μόνο έτσι μπορεί αυτό να αλλάξει.
Προσωπικά δεν έχω υποστεί σεξισμό που να με έχει πληγώσει. Η νοοτροπία όμως, για παράδειγμα, πως «όλοι πρέπει να παντρευτούμε» είναι κάτι που με ενοχλεί ιδιαίτερα. Καταλήγουμε να θεωρούμε προβληματικό όποιον δεν το κάνει... Πιστεύουμε πως ακόμη κι αν εκφράζεις αντίθετη άποψη, απλά κρύβεσαι, αφού μέσα σου το θες... Όπως λέει κι ένας φίλος για τις γυναίκες «ό,τι κι αν λένε, όλες θέλουν δαχτυλίδι!». Μεταξύ αστείου και σοβαρού, παραμένουμε μάλλον φαλλοκράτες...

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.