Τα πνευστά που σε ταξιδεύουν!

 

Δημιούργησα αυτήν την μπάντα πριν ένα χρόνο. Εδώ, στην Ελλάδα, υπάρχουν δύο πλευρές: αυτή που είναι υπερ-ελιτίστικη, δηλαδή αυτοί που γνωρίζουν μουσική θεωρία, που έχουν παίξει με μεγάλα ονόματα κλπ, και η άλλη πλευρά ανθρώπων εντελώς «χύμα», που παίζουν για να πληρώνουν το νοίκι τους. Δεν υπάρχει, όμως, κάτι ενδιάμεσο, για να συμπληρώσει  το κενό μεταξύ των δυο πλευρών. Όταν ήρθα στην Ελλάδα, λοιπόν, είχα ανάγκη να παίξω μουσική, αλλά στην αρχή έτρεχα πίσω από επαγγελματίες και αυτό με στρέσαρε πολύ γιατί δεν είχα τον ίδιο τρόπο ζωής ούτε τους ίδιους ρυθμούς. Οπότε γι' αυτό έφτιαξα αυτή την μπάντα με το concept του «fanfare les beaux-arts», ένα ύφος που υπάρχει νοτιοδυτικά στη Γαλλία,  με καλό επίπεδο χωρίς, όμως, να γίνεται κάτι απαραιτήτως επαγγελματικό. Να παίζουμε για την ευχαρίστηση, ως επί το πλείστον. Αυτό το συγκρότημα αποτελείται μόνο από πνευστά και θυμίζει μπάντα της Νέα Ορλεάνης. Με τον καιρό, όλα τα μέλη ενσωματώθηκαν και δουλεύουμε ομαδικά. Κάποιος γράφει τη μουσική, ο άλλος ψάχνει σημεία για να παίζουμε ζωντανά κλπ. Αυτό που μας αρέσει πιο πολύ είναι να παίζουμε στο δρόμο κι από το τίποτα να δημιουργείται μια όμορφη κατάσταση.

Σε ποια σημεία της πόλης σας αρέσει να παίζετε;

Στο Σύνταγμα, δίπλα στην Ακρόπολη, στους δρόμους της Αθήνας,  όπου μας αφήνουν να παίζουμε.

Ποιο είναι το όνομα της μπάντας;

«Dirty Athens Brass Band». Θέλαμε να βρούμε ένα όνομα που να αρέσει και να μας καλούν στα διεθνή φεστιβάλ!! (γέλια)

Επίσης, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα είδος «καλλιτεχνικής κουλτούρας δρόμου» με ύφος θεατρικό το οποίο δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Αρέσει αυτό στον κόσμο, γίνεται μια ανταλλαγή μεταξύ του κοινού κι εμάς. Μετακινούμαστε πολύ εύκολα γιατί δεν χρειαζόμαστε ενισχυτές και στο πι και φι στήνουμε την μπάντα μας και παίζουμε!    

Μετάφραση από τα γαλλικά: Μαρία Μιχαλινού

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.