Τα φαινόμενα απατούν!

 

Ποιά ιδιαίτερη ιστορία έχεις να θυμάσαι;

Ταξίδευα στο Λονδίνο αεροπορικώς για να συναντήσω το γιό μου. Πήγαινε τότε στη Γ’ Λυκείου και τον κάλεσαν για συνέντευξη από το Πανεπιστήμιο του Cambridge, το οποίο είχε δηλώσει ως πρώτη επιλογή σπουδών. Όταν ήρθε η πρόσκληση για τη συνέντευξη, ήταν τόσο μεγάλη η χαρά του, ώστε αποφάσισε να πάει μία ημέρα πιο πριν για να προετοιμαστεί (ψυχολογικά) και θα τον συναντούσα αμέσως μόλις τελείωνε τη συνέντευξη για φαγητό και τα σχετικά! 

Να ξεκαθαρίσω εδώ, πως δε μου αρέσει καθόλου να συναναστρέφομαι ανθρώπους που δε γνωρίζω, όχι από σνομπισμό, μάλλον από αμηχανία και το χειρότερό μου είναι να βρίσκομαι μόνη μεταξύ αγνώστων κάνοντας socializing! 
Η κυρία που καθόταν εκείνη τη μέρα στη διπλανή θέση, όμως, είχε κάτι ακαθόριστο, σου έδινε μία αίσθηση τόσο οικεία και φιλική, που ήταν αδύνατο να μη θέλεις να πιάσεις κουβέντα! Χαμογελαστή και γλυκιά, γύρω στα 55 με 60, μιλώντας άπταιστα αγγλικά και ελληνικά, μου κράτησε τόσο ωραία συντροφιά που δεν κατάλαβα πότε πέρασαν οι 3 ½ ώρες της πτήσης και φτάσαμε στον προορισμό μας. 
Χάρη στις συμβουλές της δε, απέφυγα να κάνω τη διαδρομή μέχρι το Cambridge με το τρένο (έπρεπε να αλλάξω δεκαπέντε τρένα) και προτίμησα το λεωφορείο, που έκανε μεν την ίδια ώρα, χωρίς, όμως, να χρειάζεται να ανεβοκατεβαίνω σκάλες και να αλλάζω στάσεις.

Μετά από περίπου δύο εβδομάδες, στην Αθήνα πλέον, πήγα να δω την ισπανόφωνη ταινία «Ιστορίες για Αγρίους», παραγωγής Αργεντινής. Έξι ανθρώπινες ιστορίες, φαινομενικά ασύνδετες, με κοινό παρονομαστή τη δίψα για εκδίκηση. Στην πρώτη λοιπόν ιστορία, βλέπω έκπληκτη την κυρία του αεροπλάνου η οποία με άπταιστα ισπανικά (!) είχε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους!

Υ.Γ. 1. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησής μας, δε μου αποκάλυψε πως είναι (και) ηθοποιός.  Μου ανέφερε ως επάγγελμα (αν θυμάμαι καλά) γραμματέας σε Πανεπιστήμιο.

Υ.Γ 2. Ο γιός μου είναι σήμερα δευτεροετής φοιτητής στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου του Cambridge.

Υ.Γ. 3. Όσο για την ταινία, πρόκειται για ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΗ κωμωδία την οποία προτείνω ανεπιφύλακτα.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.