Όλοι έχουν να πουν μια ιστορία... Αθηναίοι κι Ελβετοί!

 

Λέγεται ότι οι άνθρωποι της Ελβετίας είναι ευγενικοί και σωστοί, όμως στην πραγματικότητα είναι αρκετά δύσκολο να έρθει κάποιος σε επαφή μαζί τους. Η επίσκεψή μας στην Ελλάδα έδειξε για άλλη μια φορά πώς θα έπρεπε να είναι πραγματικά οι ανθρώπινες σχέσεις. Στην Ελλάδα, η φιλοξενία δεν είναι απλώς μια λέξη. Το να επισκεφτούμε τους φίλους μας στην Αθήνα σημαίνει επίσης να επισκεφτούμε τους φίλους τους και φυσικά ολόκληρη την οικογένεια! Και ποιος νοιάζεται για τις διαφορετικές γλώσσες; Υπάρχει πάντα ένας τρόπος επικοινωνίας.

Είναι απλά θαυμάσιο να έχει κάποιος την ευκαιρία να γνωρίσει αυτήν την πόλη από την εσωτερική της πλευρά. Φυσικά, περιοχές όπως η Πλάκα είναι πανέμορφες, αλλά υπάρχουν τόσα πολλά άλλα μέρη που οι "κανονικοί" τουρίστες απλά δεν γνωρίζουν και δεν μπορούν να βρουν.

Οι άνθρωποι της Ελλάδας μοιράζονται την παράδοση και τον τρόπο ζωής τους. Είναι περήφανοι για τη χώρα τους, για τον μοναδικό λαό τους, το νόστιμο φαγητό, τη μουσική και τους εκφραστικούς χορούς τους. Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου καθώς και ο ταξιτζής έχουν πολλά να πουν για την αρχαία Ελλάδα, για τους μύθους και την ιστορία, για την Ελλάδα γενικά. Στην πραγματικότητα, ο κάθε άνθρωπος αυτής της πόλης έχει μια ιστορία να διηγηθεί. Ας ευχηθούμε ότι θα παραμείνει έτσι για πολλές γενιές ακόμα..

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.