Οι πλεξούδες της Όλγας κάτω από την Ακρόπολη!

 

Πόσα χρόνια ασχολείσαι με αυτή την τέχνη;

Προέρχομαι από την Αγία Πετρούπολη. Εκεί δούλευα ως ξεναγός κι αρχικά το ίδιο επάγγελμα έκανα και στην Ελλάδα. Ξεκίνησα από την όμορφη Ρόδο. Δούλεψα 2 χρόνια εκεί σαν ξεναγός, έπειτα στην Κω και αργότερα στην Ζάκυνθο. Εκεί γνώρισα και το άλλο μου μισό και παντρευτήκαμε! Έτσι άλλαξε η ζωή μου και έμεινα στην Ελλάδα.

Τα χρόνια της κρίσης ήταν δύσκολα και έτσι έμεινα άνεργη για πάρα πολύ καιρό. Ό άντρας μου μου έλεγε συνέχεια "πόσο όμορφες πλεξούδες κάνεις, γιατί δεν δοκιμάζεις να το εφαρμόσεις και σε άλλο κόσμο, να το χαρούν και άλλοι;" Έτσι με έπεισε και το ξεκίνησα.

Ανταποκρίνεται ο κόσμος;

Κάποιες μέρες είναι πιο χαλαρές, άλλες πολύ γεμάτες. Άλλοτε έρχονται μόνο ξένοι κι άλλοτε μόνο Έλληνες και θα υπάρξουν και φορές που θα είναι και από τα δύο. Ενδιαφέρεται όμως πολύς κόσμος και συχνά περιμένουν ακόμα και ώρα στην ουρά! Χαίρομαι με όλους και έχω πλέξει πολλά κεφάλια.

Εμπνεύστηκα από την Ακρόπολη όπου έχω πάει αμέτρητες φορές. Όταν κάηκε η βιβλιοθήκη καήκαν για πάντα και οι περιγραφές για το πώς ήταν οι πλεξούδες των Καρυάτιδων. Η κάθε Καρυάτιδα έχει διαφορετικό πλέξιμο οπότε πήγα και φωτογράφισα κομμάτι κομμάτι τις πλεξούδες από κοντά κι έτσι ξέρω ακριβώς πώς να τις πλέξω. Έχω μεγάλο πάθος και για την μυθολογία και την ιστορία της Ελλάδας.

Χαίρομαι που μέσα από την τέχνη μπορώ να κάνω τους ανθρώπους χαρούμενους! Ειδικά για τους τουρίστες είναι όμορφο να θυμούνται και να παίρνουν μαζί τους κάτι από την Ελλάδα φεύγοντας από εδώ. Αυτό που έχω να πω όμως είναι ότι όταν έχεις δίπλα σου κάποιον που σε αγαπάει μπορείς να κάνεις τα πάντα!

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.