Μας ήρθε ο Μάης με τα τραγούδια και τα λουλούδια!

 

Την εργατική πρωτομαγιά την γιορτάζουμε πάντα οικογενειακώς ως εργαζόμενα άτομα. Οι άλλοι που βγαίνουν και διαδηλώνουν και δεν δουλεύουν καθόλου, τι θέλουν;  (γέλια)

Και κάτι περίεργο, η εργατική πρωτομαγία δεν ξεκίνησε από την Ρωσία και τα Σοβιέτ, αλλά απο το Σικάγο. Επομένως οι Αμερικανοί έχουν πολλά δημοκρατικά παραδείγματα με όλα τα στραβά τους, για να πούμε κι αυτό το μορφωτικό!

Σαν παιδί, θυμάμαι πηγαίναμε εκδρομές, κάναμε πικ-νικ. Ήταν όλα πιο εύκολα, ο Καρέας ήταν ένα μεγάλο δάσος  και ανεβαίναμε μεγάλη παρέα. Ως έφηβη, κοροίδευαν τα κορίτσια και τα αγόρια "που θα πιάσουν το Μάη" ήταν τα υπονοούμενα της εποχής, που μας φαίνονταν τότε πολύ τολμηρά!!

Επίσης τον Μάη, λένε ότι "παντρεύονται οι γαϊδάροι" γιατί οι βασιλείς και όλοι οι εστεμένοι ήθελαν να κρατήσουν τον Μάη δικό τους και  να αποτρέψουν τον λαό απο το να παντρεύεται εκείνο τον μήνα.

Φέτος μαζέψαμε λουλούδια, ήταν ωραίος ο περιπατος, μερικά λουλούδια έχουν "κατεβάσει το κεφαλάκι τους"  απο τη ζέστη (γέλια!), αλλά δεν πειράζει, το έθιμο το κάναμε εμείς! Του χρόνου, πρώτα ο Θεός θα "λουλουδίσουμε" πάλι!

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.