Ιστιοπλοΐα και Καταμαράν

 

Θέλεις να μας διηγηθείς μια περιπέτειά σου;

Την ημέρα των Φώτων είχα πάει για ιστιοπλοΐα. Ήμασταν μια ομάδα παιδιών και χωριστήκαμε σε δυο καταμαράν. Στο ένα επενέβαινε ο δάσκαλος μας, ο κ. Λευτέρης και στο άλλο η κα Πηγή. Εγώ ήμουν με την ομάδα του κ. Λευτέρη. Μαζί μας ήταν άλλα 4 παιδιά μικρότερά μου και 3 μεγαλύτερα. Κάποια στιγμή ενώ σαλπάραμε, πέφτει το πανί πάνω στο δικό μας καταμαράν και πλακώνει τα μικρά παιδιά. Εγώ ήμουν ευτυχώς απ'έξω και οι μεγάλοι βούτηξαν στη θάλασσα. Στη συνέχεια προσπαθήσαμε μαζί με το δάσκαλο να βγούμε προς τα έξω κουνώντας το τιμόνι. Όμως πάνω στην προσπάθεια έσπασε το τιμόνι!

Επικράτησε πανικός; Φοβηθήκατε εσείς τα παιδιά;

Όχι (γέλια). Αν αγχώθηκε κάποιος περισσότερο, αυτοί ήταν οι μεγαλύτεροι. Μείναμε έτσι για περίπου μισή ώρα και αργότερα μας ξέβρασε 5-6 παραλίες πιο πέρα και ήρθαν και μας τράβηξαν με τρέιλερ. Επίσης είχε αρκετό κρύο, αλλά η περιπέτειά μας είχε ευτυχώς καλό τέλος.

Θα μας πεις τι είναι το καταμαράν;

Το καταμαράν είναι ένα σκάφος ιστιοπλοΐας το οποίο έχει από ένα έως τρία πανιά. Το συνηθισμένο είναι με δύο. Τα βασικό πανί είναι το κατάρτι, το δεύτερο το πιο κλασικό είναι το φλόκο για έξτρα ώθηση και κάποια έχουν μπαλόνι, το οποίο είναι ένα άλλο μεγάλο πανί. Το πιο γρήγορο καταμαράν είναι το tornado. Γενικά τα καταμαράν αποτελούνται από δύο πλωτήρες, οι οποίοι ενώνονται με ένα είδος διχτυού.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.