Η τέχνη δεν γνωρίζει φραγμούς..!

 

Τι όμορφος πίνακας! Πόση ώρα ζωγραφίζετε;

Μέρες! (γέλια) Αυτή είναι η τρίτη μέρα που έρχομαι! Είμαι εδώ από τις 11.30 το πρωί για να μη με ενοχλεί ο ήλιος. Ζωγραφίζω από μικρός, ήταν πάντα το πάθος μου! Προσπάθησα να μπω στην Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας αλλά δυστυχώς ήταν πολλά τα εμπόδια...

Έχω φτιάξει πάνω από 200 έργα και τον Αύγουστο του 2015 συμμετείχα σε μια έκθεση στην πλατεία Καλαβρύτων με τίτλο: "Τοπία και Χρώματα".

 

Επίσης έχω φτιάξει έναν πίνακα για τον έγγονό μου, όχι για να το παινευτώ, αλλά είναι ένα πολύ όμορφο αγοράκι και πανέξυπνο! (γέλια). Έχω βάλει μεγάλη φαντασία σε αυτόν τον πίνακα και είναι 1,30 μήκος x 1 ύψος. Αυτός δεν είναι για πούλημα.

Τι συνέβη στα δάχτυλά σας, δεν βλέπω να σας εμποδίζει να ζωγραφίζετε όμως;

Το Ιανουάριο του 1979, είχα πάει μόνος μου και χωρίς εξοπλισμό να απεγκλωβίσω επτά ορειβάτες που ήταν αγνοούμενοι για δυο μέρες στο "Xελμό". Όι συνθήκες ήταν άγριες κι εξαιτίας κρυοπαγημάτων έχασα μεγάλο μέρος των δαχτύλων μου. Αυτό δεν με εμπόδισε όμως να συνεχίσω να ζωγραφίζω. Είμαι μαχητής και δεν τα παρατάω. Δεν έχω χώρο ζωγραφικής, εδώ έξω είναι το εργαστήρι μου, στη φύση! Μαζί με τα λουλούδια, τα δέντρα, τον ήλιο και τα σύννεφα!

 

~Μιχάλης Γλαράκης

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.