Η σημασία του SHARING από τον Όμηρο του Coni-On-Air

 

Τα όνειρά μας, για να μπορούμε να τα ονομάζουμε έτσι, πρέπει να είναι εφηβικά. Πρέπει, δηλαδή, να είναι μεγάλα και άπιαστα, φαινομενικά.
Το αντικείμενό τους δεν έχει σημασία -σίγουρα θα έχει να κάνει με κάτι που αγαπάμε αυτοστιγμεί- για εμένα προσωπικά μπορεί να είναι η μουσική, ο κινηματογράφος, τα παιχνίδια ή και τα αυτοκίνητα. Αλλά αυτό είναι τελείως υποκειμενικό... Το σίγουρο είναι, πως για να μπορούμε να ονειρευόμαστε, πρέπει να διατηρούμε την εφηβεία μέσα μας!

Κι αυτά τα εφηβικά όνειρα, πραγματοποιούνται;

Ναι, κι είμαι το ζωντανό παράδειγμα για σχεδόν όλα! Το θέμα βέβαια είναι πως μετά την πραγματοποίηση οποιουδήποτε ονείρου, έρχεται μία ακόμη μεγαλύτερη επιθυμία: να μπορείς να το μοιραστείς με κάποιον άλλο άνθρωπο! Το ιδανικό θα ήταν με ένα σύντροφο, αλλά το sharing είναι πολύ δύσκολο, ειδικά εκεί -το να μοιράζεσαι τα ίδια όνειρα...

Γιατί το θεωρείς δύσκολο;

Για πολλούς λόγους... Κυρίως όμως γιατί οι εποχές είναι σκληρές και άγριες.
Είναι εξ' ορισμού δύσκολο τα όνειρα δύο ανθρώπων να συμπίπτουν. Μεγαλώνουμε, διανύουμε διαφορετικές πορείες, οι καιροί μας αλλάζουν.
Στην περίπτωση τώρα που μιλάμε για ανθρώπους που επιμένουν να ονειρεύονται με την αθωότητα του εφήβου, εκεί το sharing είναι ακόμη δυσκολότερο. Για το εφηβικό σου όνειρο, που κατάφερες να το πραγματοποιήσεις, δε θα συνθηκολογήσεις. Θα προτιμήσεις να το κρατήσεις αγνό, μακριά από δύσκολα παιχνίδια συντροφικότητας, σίγουρα με το φόβο του κόστους της μοναξιάς...

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.