Η έννοια της διαφθοράς...

 

Τι ήταν αυτό που σου έκανε εντύπωση σε κάποιο από τα ταξίδια σου;

«Πριν από κάποια χρόνια, το 2011 αν θυμάμαι καλά, βρέθηκα για πρώτη φορά στη Ζανζιβάρη, ένα πανέμορφο νησί ανοιχτά των ακτών της Τανζανίας. Οι κάτοικοι του νησιού, στη συντριπτική πλειοψηφία απλοί και φτωχοί άνθρωποι, ασχολούνται κυρίως με το ψάρεμα, την καλλιέργεια μπαχαρικών και τον τουρισμό που γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη. Χαρακτηριστικό είναι πως ολόκληρα χωριά δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα και φωτίζονται το βράδυ στην καλύτερη με γεννήτριες, στη χειρότερη με κεριά! Συνήθως ένα μόνο σπίτι ή εστιατόριο σε κάθε περιοχή έχει ρεύμα, οπότε συνηθίζει όλο το χωριό να μαζεύεται τα βράδια και να παρακολουθεί τηλεόραση, κυρίως αγώνες ποδοσφαίρου που είναι και το αγαπημένο τους άθλημα!

Σε αυτό το πλαίσιο, φαντάσου την έκπληξή μου όταν ο οδηγός ταξί που κάλεσα για να με μεταφέρει από το ξενοδοχείο προς το αεροδρόμιο, με ρώτησε αρχικά από που είμαι και όταν έλαβε την απάντηση πως είμαι Έλληνας, έκανε το εξής σχόλιο: «Αα, Ελλάδα, ξέρω...ξέρω...  Διαφθορά και εκεί όπως ακριβώς και εδώ».

Τα συμπεράσματα δικά σας..

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.