Η αγαπημένη δασκάλα από τα Χανιά!

 

Μεγάλωσα στα Χανιά, κι αφού τελείωσα τις σπουδές μου δούλεψα εκεί ως δασκάλα σε δημοτικό σχολείο. 'Εχω πολλές όμορφες αναμνήσεις από εκείνα τα χρόνια της διδασκαλίας μου. Μου άρεσε πολύ η δουλειά μου κι αγαπούσα πολύ τα παιδιά. Δεν συνήθιζα να κάθομαι ποτέ στην έδρα, ήμουν πάντα δίπλα τους και είχαμε εξαιρετικές σχέσεις.

Ήταν διαφορετικά χρόνια τότε, υπήρχαν και οι επιθεωρητές που επισκέπτονταν τα σχολεία για να βεβαιωθούν ότι γινόταν σωστά η διδασκαλία. Ένα πρωινό με πληροφόρησαν ότι θα περνούσε o επιθεωρητής, όμως επειδή είχε μεσολαβήσει μια ημέρα που είχα απουσιάσει λόγω αδιαθεσίας είχα ένα μικρό άγχος, νομίζοντας ότι δεν είχα τον χρόνο να προετοιμαστώ σωστά. Για καλή μου τύχη, η ζωγραφιά που είχα φτιάξει στον πίνακα την προήγουμενη μέρα ήταν ακόμα εκεί κι ο επιθεωρητής εντυπωσιάστηκε όταν την είδε. Συνήθιζα να ζωγραφίζω ολόκληρες παραστάσεις για να γίνεται το μάθημα πιο ευχάριστο και για να βοηθήσω τα παιδιά να αφομοιώσουν πιο εύκολα όλα αυτά που είχαν να μάθουν.

Πιο πολύ όμως έχω να πω για δυο μαθητές μου, τον Γιάννη και τον Σταύρο, τους οποίους αγαπούσα ιδιαιτέρως και οι οποίοι έψαξαν και με βρήκαν στην Αθήνα πριν μερικά χρόνια. Τι όμορφη έκπληξη ήταν αυτή όταν τους άκουσα στο τηλέφωνο! Δεν το πίστευα. Αμέσως τους θυμήθηκα και φυσικά τους προσκάλεσα στο σπίτι όπου ήρθαν να με επισκεφτούν. Ήταν πολύ συγκινητικά και είναι τόσο όμορφο να σε θυμούνται και να σου δείχνουν την αγάπη τους μετά από τόσα χρόνια.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.