Γεύση από Λισαβόνα

 

Είμαι από τη Λισαβόνα κι εκεί, έχω ζήσει όλη μου τη ζωή. Αγαπώ πολύ την πόλη μου! Κάποτε ξενάγησα 3 άτομα που είχαν έρθει για τους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Κατά την διάρκεια της περιήγησης, ήταν και οι τρεις εξαιρετικά χαρούμενοι! Φυσικά σε κάθε στάση αγόραζαν κι από μία μπύρα! Προσπάθησα να τους πείσω να επισκεφτούν όλες αυτές τις πολύ ιδιαίτερες εκκλησίες μας αλλά αυτοί επέμεναν ότι "αφού είδαμε μία, όλες ίδιες είναι!". Και συνέχιζαν να αγοράζουν και να πίνουν μπύρες. Όταν φτάσαμε στο υψηλότερο "λόφο", η αντίδραση του ενός από αυτούς μόλις είδε την καταπληκτική θέα από εκεί πάνω, ήταν να κατουρήσει δημοσίως! Αμέσως τον ακολούθησε κι ο άλλος... Όσο για τον τρίτο σήκωνε ψηλά την μπύρα του κι έπινε αμέριμνος χωρίς να δείχνει το παραμικρό ενδιαφέρον για το συγκλονιστικό τοπίο! Αχ...τρελοί άνθρωποι!

Στη ζωή μου έχω κάνει πολλά πράγματα. Διδάσκω ζούμπα κι είμαι απόφοιτος μηχανικός στην ρομποτική. Ποτέ όμως δεν μπόρεσα να δουλέψω στο αντικείμενό μου και η δουλειά του ξεναγού ήταν πάντα ό,τι καλύτερο έκανα. Αγαπώ πολύ τη δουλειά μου όπως και την πόλη μου. Αλλά ακόμα πιο πολύ μου αρέσει να συναντώ καινούργιους και διαφορετικούς ανθρώπους κάθε μέρα!

Μετάφραση από τα αγγλικά: Μαρία Μιχαλινού

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.