Ετοιμάζοντας το "Juliette à Athènes"

 

Καλημέρα! Το όνομά μου είναι Rose-Line Brasset (https://roselinebrassetblog.wordpress.com/) και είμαι 55 ετών. 

Είμαι δημοσιογράφος και συγγραφέας για τη νεολαία και βρίσκομαι αυτές τις μέρες στην Ελλάδα με την 19 ετών κόρη μου που ονομάζεται Juliette-Laurence. Είμαστε εδώ γιατί ετοιμάζω ένα βιβλίο για την πόλη της Αθήνας και τους κατοίκους της. Θα ονομάζεται «Juliette à Athènes» και θα είναι το 11ο βιβλίο μιας σειράς μυθιστορημάτων για τους νέους, στο οποίο η ηρωίδα μου, μια μικρή Καναδή 13 χρονών, ταξιδεύει σε όλο τον πλανήτη με τη δημοσιογράφο μητέρα της, για να ανακαλύψουν πώς ζουν και μεγαλώνουν οι έφηβοι σε άλλες χώρες του κόσμου. 

Έτσι, μετά απο το "Juliette à New York", "Juliette à Barcelone", "Juliette à Amsterdam" " à la Havane", "à Paris", " à Quebec", " à Rome", " à San Francisco" και  "à Londres", ετοιμάζω το "Juliette à Athènes". 

Είμαστε ήδη 2 εβδομάδες εδώ κι αυτή είναι η πρώτη μας επίσκεψη στην Ελλάδα. Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτά που βλέπουμε, που ανακαλύπτουμε και δοκιμάζουμε, γιατί στην Αθήνα τρώνε εντελώς διαφορετικά πράγματα από αυτά που τρώμε στο Κεμπέκ. Η θερμοκρασία είναι επίσης πολύ διαφορετική, οι άνθρωποι είναι χαλαροί, χαμογελαστοί και φιλικοί, και η γλώσσα όλο και μας εκπλήσσει. 

Σε λιγότερο από 24 ώρες ερωτευτήκαμε την Ελλάδα,  την Αθήνα και τους ανθρώπους της. Έχουμε δει εκπληκτικά πράγματα, έχουμε γευτεί εξαιρετικό φαγητό, τραβήξαμε φωτογραφίες, συναντήσαμε γενναιόδωρους ανθρώπους και γεμάτοι ταλέντα, επισκεφθήκαμε μουσεία, πήγαμε στην παραλία, περπατήσαμε στους δρόμους, ψωνίσαμε, ακούσαμε μουσική, πήραμε το τραμ, το λεωφορείο και το μετρό και κάθε μέρα εξακολουθούμε να ανακαλύπτουμε μια διαφορετική πλευρά της πανέμορφης Αθήνας. 

Αυτό που μας στεναχωρεί περισσότερο είναι ότι πρέπει να επιστρέψουμε στην χώρα μας γιατί η δουλειά μου δεν μου επιτρέπει να παραμένω για πολύ καιρό σε κάθε πόλη που επισκέπτομαι. Κυρίως ταξιδεύω για να κάνω έρευνα, αλλά τώρα που γνώρισα την Ελλάδα, υπόσχομαι να έλθω πάλι για διακοπές (ειδικά τώρα που κάναμε και φίλους στην Αθήνα)!

Μετάφραση από τα γαλλικά: Μαρία Μιχαλινού

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.