Έρωτας αλά Ισπανικά!

 

Ο σύζυγος ήταν πάντα πολύ αφοσιωμένος στη δουλειά του. Η κεραμική και ο τροχός τον κρατούσαν ζωντανό και δεν τον ενδιέφερε να βγει και να πάει κάπου. Έχω 4 κόρες, κι όταν η μικρότερη έφτασε την ηλικία των 16 ετών ήθελε ταξιδάκια. Παρακολουθούσε όλες τις ταξιδιωτικές ευκαιρίες και μια μέρα μου λέει: "Μαμά υπάρχει μια ενδιαφέρουσα προσφορά για ταξίδι στο εξωτερικό, να πάμε;" Τότε ήταν καλές εποχές και είχα την τσέπη γεμάτη, οπότε με χαρά της λέω, "Και δεν πάμε!". Βγάλαμε λοιπόν τα εισιτήρια και το φέραμε προτετελεσμένο στον μπαμπά της. Φοβάμαι το αεροπλάνο έτσι το μακρινό ταξίδι θα γινόταν με λεωφορείο. Φυσικά, ο σύζυγος κοιμόταν κατ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, ενώ η κόρη μου κι εγώ απολαμβάναμε τα φοβερά τοπία.

Η κόρη μου ήταν μια έφηβη που γενικά τραβούσε τα βλέμματα όπου κι αν πηγαίναμε. Όταν φτάσαμε στο Μπάρι της Ιταλίας, κι ενώ πηγαίναμε για να τσιμπήσουμε κάτι, ξαφνικά μας κύκλωσαν κάποιοι μηχανόβιοι, οι οποίοι -αν και όχι απαραίτητα με κακή πρόθεση- πείραζαν την κόρη μου και εγώ είχα τρομοκρατηθεί μην μου την αρπάξουν. Αφού γλυτώσαμε από εκεί, φτάσαμε στην Γερμανία. Στο εστιατόριο που τρώγαμε την είχαν περικυκλώσει αυτή τη φορά τα γκαρσόνια κι εκεί, μαζί με μια άλλη κοπελίτσα που είχε γνωρίσει, της έκαναν προτάσεις να βγουν το βράδυ έξω. Με το ζόρι κατάφερα να την μεταπείσω, μιας και εκείνη ως νεαρή κοπέλα ήθελε να βγει. Στη συνέχεια περάσαμε από την Βιέννη και καταλήξαμε στην Γρανάδα της Ισπανίας. Εκεί επισκεφτήκαμε το τουριστικό αξιοθέατο της Αλάμπρας. Ενώ λοιπόν είχε τελειώσει η ξενάγηση, εμφανίζεται ο φύλακας στο γκρουπ μας και ζητάει την προσοχή μας. Εκ μέρους του ξεναγού μας λέει ότι θέλει να κάνει μια ανακοίνωση και δεν πίστευα τα αυτιά μου όταν άκουσα ότι ζήταγε το χέρι της κόρης μου! Εννοείται ότι δεν έδωσα καμία συνέχεια στο περιστατικό και πήραμε την κόρη μας και φύγαμε χωρίς δεύτερη κουβέντα!

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.