Covid-19, οι Αθηναίοι διηγούνται...

 

Είσαι οδοντίατρος και βρίσκεσαι κι εσύ στην πρώτη γραμμή μιας και συνεχίζεις να μπαινοβγαίνεις στο νοσοκομείο όπου εργάζεσαι. Πώς βιώνεις αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση;

Αρχικά είχα ανησυχία και φόβο (ελεγχόμενο όμως) για την πιθανότητα να μολυνθώ, αλλά και να μεταδώσω τον ιό σε άλλους συμπολίτες μου. Όπως όλοι, έτσι κι εγώ, δεν γνώριζα πώς μπορεί να εξελιχθεί η πανδημία στην χώρα μας.

Στην δουλειά, χρειάστηκε να αναθεωρήσω το πλαίσιο στο οποίο κινούμουν μέχρι τότε. Έτσι, έπειτα από αξιολόγηση, διαλογή, πάντα κάτω από αυστηρό πρωτόκολλο και υπό τις καθοδηγήσεις των ειδικών, αντιμετώπιζα και συνεχίζω να αντιμετωπίζω μόνο τα έκτακτα περιστατικά.

Ναι, δεν μου άρεσε ο περιορισμός της ελεύθερης επιλογής των δραστηριοτήτων μου, άλλά έχοντας χρονικό ορίζοντα λήξης, προσάρμοσα τις συνήθειές μου στα νέα δεδομένα. Με ψυχραιμία, κοινή λογική, ωριμότητα, αντικειμενικότητα και πιστή εφαρμογή των επιστημονικών οδηγιών, γρήγορα ένιωσα και πάλι ασφάλεια και σιγουριά ότι θα το ξεπεράσουμε σύντομα.   

Άλλωστε δεν γινόταν να κινηθώ διαφορετικά, όταν στην γειτονική Ιταλία - και αργότερα σε πολλές άλλες χώρες ευρωπαϊκές και μή - μετρούσαμε καθημερινά εκατοντάδες νεκρούς.

Επικοινωνούσα καθημερινα τηλεφωνικά, αλλά και μέσω της κοινωνικής δικτύωσης, με φίλους και οικογένεια. Ευτυχώς που υπάρχουν τα αστεία βίντεο και τα αισιόδοξα μηνύματα που βοηθούν να ξεπερνώ την πλήξη μου και τον εκνευρισμό μου! Θετικό επίσης είναι ότι ήρθα συναισθηματικά κοντά με ανθρώπους με τους οποίους είχαμε χαθεί.

Κάτι που με ενόχλησε όμως ήταν η υστερία, η υπερβολή, η καταστροφολογία και η προσπάθεια ενοχοποίησης και κοινωνικού στιγματισμού μερίδας ανθρώπων.

Με χαροποιήσε όμως από την άλλη, ο συλλογικός μας συντονισμός προς μια θετική κοινή κατεύθυνση. Ας κρατήσουμε λοιπόν αυτό σαν μήνυμα και στάση ζωής για το μέλλον.

Εύχομαι οι εντατικές διεθνείς προσπάθειες των επιστημονικών κοινοτήτων και πολιτειών για την εξεύρεση της καλύτερης φαρμακευτικής αγωγής για την νόσο Covid-19 να αποφέρουν αποτελέσμα, αλλά και να επεκταθούν σοβαρά και με την ίδια προσήλωση για την προστασία και σωτηρία του περιβάλλοντος, του πλανήτη μας, για όλους εμάς όπως και για τις επόμενες γενειές.

Υ.Γ. Μετά από εκτέλεση και δοκιμή πέντε (!) συνταγών για τρουφάκια σοκολάτας κατέληξα επιτέλους στην καλύτερη. Για μένα! (γέλια)

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.