Μπορείς παντού να γνωρίσεις νέους φίλους!!

 

Θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας μια αξέχαστη εμπειρία σου σχετικά με τα ταξίδια που έχεις κάνει;

Ταξιδεύαμε στα νησιά Galapagos, ανοιχτά του Ισημερινού στον Ειρηνικό Ωκεανό. Το πρώτο πράγμα που μαθαίνεις με το που πατάς το πόδι σου στον «παράδεισο» είναι πως απαγορεύεται (δια νόμου με αυστηρότατες ποινές για τους παραβάτες) να πειράξεις/ ενοχλήσεις/ πάρεις μαζί σου οτιδήποτε αποτελεί κομμάτι του σπάνιου αυτού οικοσυστήματος. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η συμπεριφορά των ζώων απέναντι στους ανθρώπους είναι εξαιρετικά φιλική αφού ουδέποτε έχουν νιώσει πως απειλούνται ή κινδυνεύουν. Στη διαδρομή μας λοιπόν με τη βάρκα προς το νησάκι Genovesa, ένα μεγάλο Red Footed Booby (ενδημικό πτηνό με χαρακτηριστικά κόκκινα ποδαράκια και μεγάλο ράμφος) προσγειώθηκε ξαφνικά στην πλάτη μου, και αφού βολεύτηκε άρχισε να παίζει με τα μαλλιά και τα αυτιά μου προς μεγάλη έκπληξη των συνταξιδιωτών μου! Ομολογώ πως φοβήθηκα λίγο -κυρίως να μη με τσιμπήσει- σύντομα όμως το ξεπέρασα και ένιωσα πολύ τυχερή που επέλεξε εμένα για συντροφιά και παιχνίδι!

Και αναρωτιέμαι: ποιες οι πιθανότητες να συνέβαινε κάτι ανάλογο αν ο αξιαγάπητος Booby μου, που μετανάστευσε εκτός προστατευόμενης περιοχής, ερχόταν έστω και μία φορά αντιμέτωπος με τις αληθινές ανθρώπινες διαθέσεις;!

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.