Αισιοδοξία it is!

 

Παρά τις πολλές αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε, θεωρώ ότι πρέπει να παραμένουμε αισιόδοξοι. Δεν μπορεί ο άνθρωπος να είναι συνέχεια απελπισμένος. Αν ψάξουμε μέσα μας θα βρούμε αισιοδοξία. Για παράδειγμα, εγώ αντιμετωπίζω τραγικό πρόβλημα, διότι έχω τρία παιδιά που έχουν τελειώσει εξαιρετικές σχολές αλλά ετοιμάζονται να φύγουν στο εξωτερικό μιας και δυστυχώς στην Ελλάδα δε βρίσκουν δουλειά. Εγώ από την πλευρά μου, δεν μπορώ να βοηθήσω. Είμαι συνταξιούχος και παρόλο που «δε μας κόβουν την σύνταξή» (!) αυτό το μήνα πάλι είμαι 60 ευρώ μείον. Παραμένω, όμως, αισιόδοξος. Δε γίνεται αλλιώς. Έχω εμπειρία κι από χειρότερες κοινωνίες -ήμουν πέντε χρόνια στο Κονγκό- όπου για παράδειγμα έβλεπες τους ανθρώπους να πεθαίνουν στο δρόμο «σαν τις κατσαρίδες».

Τι έχετε να θυμηθείτε από το Κονγκό;

Αν αντέχεις τον αρνητισμό που διαχέεται μπορείς να περάσεις καλά. Εκεί, υπάρχει μόνιμη κρίση. Εμείς δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε αυτό το σημείο.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.