Αμπελοφιλοσοφίες

 

Υπάρχουν δυο κατηγορίες αμπελοφάσουλα, τα κοντά και τα μακρυά. Αυτά εδώ είναι τα φαλαταδιανά, από την περιοχή Φαλατάδος της Τήνου. Τρώγονται πολύ ωραία με σκορδαλιά, συνοδεύονται με φρέσκια τομάτα και σου σπάνε τα νεύρα για να τα καθαρίσεις! (γέλια). Γίνονται κοκκινιστά επίσης όπως μαγειρεύουμε τα φασολάκια.

Από που έχουν πάρει αυτή την ονομασία;

Επειδή πολλοί γεωργοί σε αυτό το χωριό τα καλλιεργούν στα αμπέλια τους. 

Ποια εποχή τα βρίσκουμε;

Είναι ένα ιδιαίτερο προϊόν, καθαρά καλοκαιρινό και δύσκολο στην παραγωγή του. Ο κόσμος τα προτιμάει, και θα έλεγα μάλιστα τα κυνηγάει!

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.