«Χάρτινα αεροπλανάκια», ένας ύμνος στη φιλία

«Χάρτινα αεροπλανάκια», ένας ύμνος στη φιλία

Η Μία κι ο Μπεν είναι δύο παιδιά. Μένουν στην ίδια γειτονιά. Παίζουν μαζί. Ονειρεύονται μαζί. Και μοιράζονται ένα κοινό ενδιαφέρον-να φτιάχνουν αεροπλανάκια. Ονειρεύονται να φτιάξουν ένα αεροπλάνο που να μπορεί να πετάξει ως την αντίπερα όχθη της λίμνης. Μια μέρα, όμως, ο Μπεν θα μετακομίσει. Κι η Μία θα μείνει μόνη της. Θα καταφέρουν τα δύο παιδιά να μείνουν φίλοι;

Ένα παραμύθι για τη φιλία, που μαθαίνει στα παιδιά κάτι που έχουμε ξεχάσει στη σημερινή εποχή. Την αληθινή, ουσιαστική, ανιδιοτελή αγάπη. Διαβάζοντάς το, αντιλαμβάνεται το παιδί πως δεν έχει σημασία η απόσταση, αλλά η βαθιά σχέση που έχει χτιστεί. Κι η φιλία είναι επένδυση, ανεξαρτήτως εποχής.

Με μια υπέροχη, σχεδόν ονειρική εικονογράφηση που δημιουργεί εικόνες σε όποιον το διαβάσει, το βιβλίο αποτελεί μία από τις νέες κυκλοφορίες που πρέπει να προστεθεί στη βιβλιοθήκη των μικρών αναγνωστών.

 

 

«Χάρτινα αεροπλανάκια», Jim Helmore &  Richard Jones

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.