Βιβλία για μικρούς φυσιοδίφες από τις εκδόσεις Παπασωτηρίου

Βιβλία για μικρούς φυσιοδίφες από τις εκδόσεις Παπασωτηρίου

Μία πολύ ωραία έκπληξη μας έκαναν οι εκδόσεις Παπασωτηρίου: δύο απίστευτα όμορφα και εξαιρετικά ενδιαφέροντα kids friendly βιβλία. Θέλετε να εξερευνήσουμε μαζί τις εκπληκτικές, θεσπέσιες και αναρίθμητες μορφές του πλανήτη, αλλά και και τον μαγικό κόσμο των δέντρων ; Ακολουθήστε μας.

Κάρολος Δαρβίνος, Περί της καταγωγής των ειδών | Διασκευή – Εικονογράφηση Sabina Radeva.

Στο πρώτο της βιβλίο η Sabina Radeva διασκευάζει και εικονογραφεί το εμβληματικό κείμενο του Κάρολου Δαρβίνου Περί της καταγωγής των ειδών.

Απόφοιτη βιολογίας του Ινστιτούτου Max Planck στη Γερμανία, εγκατέλειψε μία επιστημονική καριέρα για να αφοσιωθεί σε κάτι πιο δημιουργικό και σπούδασε γραφιστική και εικονογράφηση. Στο ντεμπούτο της συνδυάζει την τέχνη και την επιστήμη. Οι λεπτομερείς, ευφάνταστες και πολύχρωμες εικόνες «ζωντανεύουν» την ύπαρξη, τη μορφή, την ποικιλία και την πολυπλοκότητα όλων των έμβιων όντων. Ο πλουραλισμός χρωμάτων και σχεδίων κάνουν  την ανάγνωση των επιστημονικών κειμένων παιχνίδι παρατήρησης –ανακάλυψης. Με αυτόν τον τρόπο η ποικιλομορφία που χαρακτηρίζει τον πλανήτη γίνεται κατανοητή στους μικρούς μας αναγνώστες. Μία εξαιρετικά προσεγμένη έκδοση χάρη στην οποία μικροί και μεγάλοι θα (ξανά)ανακαλύψουν την επαναστατική θεωρία του Κάρολου Δαρβίνου, που άλλαξε το πώς βλέπουμε τον κόσμο. Την Εξέλιξη.

Ο μαγικός κόσμος των δέντρων | Κείμενο Jen Green | Εικονογράφηση Claire McElfatrick

Είτε στέκουν μοναχικά σε κήπους, είτε μαζεμένα πολλά μαζί σε δάση, τα δέντρα είναι πραγματικά θαύματα της φύσης. Είναι οι ψηλότεροι ζωντανοί οργανισμοί στον κόσμο και, όπως όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί γεννιούνται, αναπτύσσονται και τελικά πεθαίνουν. Συνεργάζονται μεταξύ τους. Φτιάχνουν φιλίες.Μπορούν να αισθανθούν, να μυρίσουν, να γευτούν, να αγγίξουν και να νιώσουν πόνο, όπως εμείς. Και όχι μόνο αισθάνονται τον έξω κόσμο, αλλά του απαντούν κιόλας.Τα δέντρα του ίδιου είδους συμπεριφέρονται σαν οικογένεια. Είναι σκληροτράχηλοι αγωνιστές.Επιβιώνουν στις παρυφές άνυδρων ερήμων, αλλά και στους πολυσύχναστους δρόμους των μεγάλων πόλεων.Αυτοί οι σιωπηλοί γίγαντες έχουν ζωτική σημασία για όλη την ανθρωπότητα. Αυτές και άλλες πολλές εξίσου ενδιαφέρουσες πληροφορίες μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε το βιβλίο Ο θαυμαστός κόσμος των δέντρων. Τα ευκολοδιάβαστα και κατανοητά κείμενα της Jen Green σε συνδυασμό με τις μαγευτικές σχεδόν ανάγλυφες εικόνες της Claire McElfatrick μας καλούν να ανακαλύψουμε τη μαγεία και το μυστήριο της ζωής των δέντρων. Το ιδιαίτερης αισθητικής αξιάς βιβλίο γνώσεων θα συνεπάρει μικρούς αλλά και μεγάλους αναγνώστες.

Ένα εκδοτικό εγχείρημα που δίνει νέα πνοή στα παιδικά επιστημονικά βιβλία.
Οι μικροί σας φυσιοδίφες θα τα λατρέψουν.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.