Τούμπαλιν

Τούμπαλιν

Καλοκαιρινές αφηγήσεις που μυρίζουν αλμύρα και γυρνώντας τις σελίδες ξεφεύγουν μερικοί κόκκοι άμμου, για να επιβεβαιώσουν την ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα! 

Όλα αυτά μπορείς να τα βρεις στο βιβλίο «Τούμπαλιν», και αν ακόμη ο χρόνος και ο τόπος δεν σε βοηθούν, η ιστορία και η εξαιρετική εικονογράφιση που την συνοδεύει, θα σε ταξιδέψουν όσο χρειάζεται.

Ένας «μικρός εφευρέτης» που μπορεί να δώσει λύση στα πιο απίστευτα προβλήματα, έχει ένα μεγάλο φόβο. Ένα φόβο που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει εύκολα και δεν είναι άλλος από τη θάλασσα. Μια περιπέτεια που θα ζήσει όμως, με πρωταγωνιστή μια θαλάσσια χελώνα Καρέττα, θα του δώσει όλα τα απαραίτητα εφόδια για να την αγαπήσει. Και τελικά ο φόβος του θα εξαλειφθεί μέσω της απεριόριστης εμπιστοσύνης που θα δείξει ο μικρός μας ήρωας στο ζώο αυτό- ένα μάθημα τόσο σημαντικό για τα παιδιά όσο και για τους μεγάλους!

 

Μια ιστορία που δεν μιλάει μόνο για το φυσικό περιβάλλον αλλά θέτει πολλά ακόμη σημαντικά ζητήματα όπως η εμπιστοσύνη προς τα ζώα, οι παιδικές φοβίες και η φιλία.

Στο τέλος του βιβλίου, υπάρχει ένα παράρτημα πληροφοριών από τον οργανισμό ΑΡΧΕΛΩΝ, που ενημερώνει τα παιδιά σχετικά με τη σωστή συμπεριφορά σε θάλασσες όπου ζούνε οι χελώνες Καρέττα αλλά και πολλά ακόμη, που αξίζει να γνωρίζουμε.

Είναι ένα εξαιρετικό παιδικό βιβλίο, καλοκαιρινό και απολαυστικό, όπως ακριβώς θέλουμε να είναι και όλες οι μέρες του καλοκαιριού μας, μικροί και μεγάλοι!

 

H εικονογράφιση έγινε από τον Γιώργο Σγουρό.

Το βιβλίο «Τούμπαλιν», της Βάσιας Χατζηγιαννάκη, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας και μπορείς να το βρεις εδώ.

 

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.