Το «Βιβλιομουσείο», ένα υπέροχο βιβλίο που μας ταξιδεύει στους αρχαίους πολιτισμούς! | Εκδ. Παπαδόπουλος

Το «Βιβλιομουσείο», ένα υπέροχο βιβλίο που μας ταξιδεύει στους αρχαίους πολιτισμούς! | Εκδ. Παπαδόπουλος

Καλως ήρθατε στο Βιβλιομουσείο.

Η Jo Nelson συμπράττει με τον Richard Wilkinson σε ένα υπέροχο album και μας παρουσιάζουν μια εκπληκτική συλλογή με περισσότερα από 130 αντικείμενα αρχαίων πολιτισμών.

Μέσα από τις σελίδες του ξεπηδούν περίτεχνα αντικείμενα, χρήσιμα εργαλεία και περίπλοκα τεχνουργήματα. Οι δύο δημιουργοί επέλεξαν τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα από πολιτισμούς που άνθισαν κάποτε και μας οδηγούν σε μια περιπλάνηση στον αρχαίο κόσμο των πέντε ηπείρων.

Θα γιορτάσετε με τους Κέλτες, θα πολεμήσετε με τους Πέρσες, θα εμπορευτείτε με Αφρικανούς ηγεμόνες, θα θαυμάσετε τις βραχογραφίες των Αβοριγίνων, θα χτίσετε περίτεχνους ναούς και θα πάρετε μέρος σε κάθε είδους αρχαίες τελετουργίες.

Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι από τη Μεσοποταμία ή ένα αρχαίο αιγυπτιακό ομοίωμα ανθρώπων που ζυμώνουν ψωμί γίνονται αφορμή για να μελετήσουμε το παρελθόν μέσα από τα ίχνη που άφησαν πίσω τους οι πολιτισμοί.

Κι αν η δουλειά των αρχαιολόγων δεν ήταν τόσο λεπτολόγος όσο σήμερα, με τη βοήθεια της Jo Nelson και του Richard Wilkinson  θα κάνετε ένα απολαυστικό ταξίδι στο χώρο και το χρόνο.

Η επίσκεψη στο Βιβλιομουσείο ειναι με ελεύθερη είσοδο.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jo Nelson & Richard Wilkinson
Βιβλιομουσείο
Μτφρ Μαρίζα Ντεκάστρο
Εκδόσεις Παπαδόπουλος

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.