Το βιβλίο των Πώς

Το βιβλίο των Πώς

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς φτιάχνονται τα πυροτεχνήματα; Έχεις σκεφτεί ποτέ πώς φτιάχνονται οι ριγέ οδοντόκρεμες ή με ποιο τρόπο μπορείς να γίνεις και εσύ μια ιδιοφυία;

Είναι αλήθεια πως εγώ προσωπικά δεν έχω αναρωτηθεί τίποτα από τα παραπάνω αλλά οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά ήταν κάτι περισσότερο από διαφωτιστικές! Και κάπου εδώ, ομολογώ ότι τέτοιες γνώσεις, μου φαίνονταν πάντα οι πιο ενδιαφέρουσες, μέσα σε ένα χάος πληροφοριών που λαμβάνουμε καθημερινά! Κάπου εδώ επίσης, είναι που γελάω με την καρδιά μου και, ταυτόχρονα, σφίγγω τα δόντια, όταν μικρά παιδιά μου κάνουν τις πιο ευφάνταστες ερωτήσεις για θέματα που ουδέποτε αναρωτήθηκα και, φυσικά, δεν έχω καμία απάντηση.

 

Ο παραπάνω πρόλογος γίνεται για ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παιδικά βιβλία που διάβασα τον τελευταίο καιρό. Οι Ορτάνς ντε Σαμπανέ και Μαρτίν Λαφόν, γράφουν ένα βιβλίο γεμάτο ερωτήσεις. Ερωτήσεις που αφορούν το ανθρώπινο σώμα και τη συμπεριφορά μας, ερωτήσεις επιστημονικές και χίλιες δυο άλλες, που θα κάνουν τα παιδιά να σκεφτούν διαφορετικά, να παρατηρήσουν τα πάντα γύρω τους και να μάθουν.

Ο Ζακ Αζάμ εικονογραφεί την έκδοση και συνοδεύει κάθε σελίδα του βιβλίου με χιουμοριστικά σκίτσα, που θα κάνουν την ανάγνωση του βιβλίου άκρως διασκεδαστική και ευχάριστη!

71 απαντήσεις σε ερωτήματα αστεία, σοβαρά, παιχνιδιάρικα, έτοιμες να τις καταβροχθίσεις και να συνεχίσεις για τις επόμενες!

 

Το βιβλίο, «Το βιβλίο των Πώς», των Ορτάνς ντε Σαμπανέ και Μαρτίν Λαφόν, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας και μπορείς να το βρεις εδώ.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.