Το σχολείο φοβάται το Νικόλα. Οι φόβοι των μικρών απ'την ανάποδη!

Το σχολείο φοβάται το Νικόλα. Οι φόβοι των μικρών απ'την ανάποδη!

Μπορεί η πρώτη σχολική μέρα να έχει περάσει προ πολλού αλλά οι δυνατές παιδικές εμπειρίες δεν ξεχνούνται τόσο εύκολα. Η πρώτη μέρα στο σχολείο είναι αναμφίβολα μία από αυτές και κάθε παιδί δημιουργεί την ημέρα αυτή ποικίλα συναισθήματα που, συχνά, το ακολουθούν και στην μετέπειτα σχολική ζωή του.

Ο Νικόλας δεν ενθουσιάζεται με την πρώτη ημέρα στο σχολείο. Προτιμάει να μείνει στο γνώριμο περιβάλλον του δωματίου του και να συνεχίσει τις αγαπημένες του ασχολίες. Και μπορεί στην αρχή να τον διακρίνει η αρνητικότητα για αυτή την ολότελα ''ξένη'' εμπειρία αλλά στο τέλος... θα τη ζήσει με μεγάλη χαρά!

Το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου, δείχνει με εξαιρετικό τρόπο πως όλα όσα φοβίζουν το παιδί, όλα όσα του προκαλούν αρνητικά συναισθήματα καθώς είναι άγνωστα στο παιδικό του μυαλό, μπορούν, με τη σωστή διαχείριση των γονιών, να αλλάξουν εντελώς χαρακτήρα και να ξεπεραστούν. Αρκεί να βοηθήσουμε τα παδιά να τα δουν από την ανάποδη!

Τον πρόλογο γράφει η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Φιλιώ Τσουκαλά, με οδηγίες προς τους γονείς για το πώς τα παιδιά θα εξοικειωθούν με το σχολικό περιβάλλον αλλά και πώς θα διαχειριστούν τις φοβίες αυτές.

Ο Γιώργος Σγουρός συμπληρώνει τις σελίδες με την εικονογράφησή του και γυρνώντας τες, η δύσκολη αποστολή τους σχολείου μετατρέπεται στο πιο πολύχρωμο ταξίδι!

 

Το βιβλίο «Το σχολείο φοβάται τον Νικόλα» του Αντώνη Παπαθεοδούλου, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας και μπορείς να το βρεις εδώ.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.