Το παραμύθι με τα παραμύθια | Τα προσφυγόπουλα εμπνέουν και εικονογραφούν...

Το παραμύθι με τα παραμύθια | Τα προσφυγόπουλα εμπνέουν και εικονογραφούν...

«Το παραμύθι με τα παραμύθια» είναι το δεύτερο βιβλίο της Αιμιλίας Πλατή. Πρόκειται για ένα παιδικό παραμύθι λίγο διαφορετικό από τα άλλα. Αφορά στα παιδιά που χάνουν την πατρίδα τους εξαιτίας του πολέμου και που αναζητούν μια καλύτερη ζωή αλλού. Τα παιδιά - πρόσφυγες.

Όπως η ίδια η συγγραφέας εξηγεί, όλη την προηγούμενη χρονιά είχε την ευκαιρία να ζήσει από πολύ κοντά τα παιδιά αυτά, καθώς έκανε αφηγήσεις παραμυθιών σε δύο δομές προσφύγων στην Αθήνα. Μέσα από το βίωμα αυτό, εμπνεύστηκε την ιστορία. Στο τέλος των αφηγήσεων τα παιδιά ζωγράφισαν μαζί της τα παραμύθια που είχαν ακούσει και μάλιστα οι ζωγραφιές τους -με την άδεια των γονιών τους- αποτελούν την εικονογράφηση του βιβλίου.

Το παραμύθι είναι πολύγλωσσο αφού έχει γραφτεί στα ελληνικά και μεταφραστεί στα αγγλικά και στις γλώσσες των παιδιών, τα φαρσί και στα αραβικά. Το εξώφυλλο του βιβλίου είναι ένα σκίτσο με μολύβι από ένα κωφάλαλο προσφυγόπουλο που δεν μιλούσε και μόνο σκίτσαρε...

Οι πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν για να στηρίξουν εκπαιδευτικά προγράμματα σε παιδιά πρόσφυγες μέσα σε δομές που υποστηρίζουν πρόσφυγες (ενισχυτική διδασκαλία ελληνικών και αγγλικών, μουσική, θέατρο, παραμύθι καθώς και τις πρώτες ανάγκες στους χώρους στέγασης (ιματιοθήκη, ρουχισμός, φάρμακα και τρόφιμα) καθώς και την ΜΚΟ refugeesgr (Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων και Μεταναστών).

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις 24 Γράμματα
Περισσότερες πληροφορίες: emiliaplati@gmail.com

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.