«Το παραμύθι με τα παραμύθια» - ένα βιβλίο για τα παιδιά πρόσφυγες από την Αιμιλία Πλατή

«Το παραμύθι με τα παραμύθια» - ένα βιβλίο για τα παιδιά πρόσφυγες από την Αιμιλία Πλατή

Ένα παιδικό παραμύθι, λίγο διαφορετικό από τα άλλα. Αφορά στα παιδιά που χάνουν την πατρίδα τους εξαιτίας του πολέμου και που αναζητούν μια καλύτερη ζωή αλλού. Τα παιδιά - πρόσφυγες.

Η συγγραφέας Αιμιλία Πλατή σημειώνει:
Είχα την ευκαιρία να ζήσω από πολύ κοντά τα παιδιά αυτά, καθώς έκανα storytelling, έλεγα παραμύθι σε δύο δομές προσφύγων στην Αθήνα. Μέσα από το βίωμα αυτό, εμπνεύστηκα την ιστορία. Επίσης τα παιδιά ζωγράφισαν μαζί μου τα παραμύθια που διηγήθηκα και μάλιστα οι ζωγραφιές τους αποτελούν την εικονογράφηση του βιβλίου (έχω την σχετική άδεια από τους γονείς).

Το παραμύθι είναι γραμμένο στα ελληνικά και μεταφρασμένο στα αγγλικά, στα γαλλικά και στις γλώσσες των παιδιών, τα φαρσί και στα αραβικά. Είναι ένα παραμύθι πολύγλωσσο, γιατί όλα τα παιδιά του κόσμου έχουν ανάγκη το ίδιο, ένα παραμύθι.

Το εξώφυλλο του βιβλίου είναι ένα σκίτσο με μολύβι από ένα κωφάλαλο προσφυγόπουλο, που είχε σαν όνειρό του να το δει σε ένα βιβλίο. Για τον λόγο αυτό το επέλεξα για εξώφυλλο.

Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου δίνονται σε δομές προσφύγων, στο Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων,  με την μορφή ειδών πρώτης ανάγκης, τροφίμων και σχολικών ειδών.

 

Στοιχεία συγγραφέως:
Αιμιλία Πλατή
6937400906
emiliaplati@gmail.com

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.