«Το μυστήριο του σοκολατένιου γλυκού» από τις Εκδόσεις mamaya

«Το μυστήριο του σοκολατένιου γλυκού» από τις Εκδόσεις mamaya

Ένα μυστήριο πλανάται γύρω από τα λαχταριστά σοκολατοκαρυδωτά! Η Ανελάντα και ο Μάξιμος, δύο αδέρφια που αγαπούν τις περιπέτειες, τα μυστήρια αλλά και τα γλυκά βρίσκουν ένα βιβλίο με συνταγές μαγειρικής μέσα σε ένα παλιό μπαούλο. Παρέα με τη γιαγιά τους αποφασίζουν να δοκιμάσουν μία από τις συνταγές, τα περίφημα σοκολατοκαρυδωτά. Και μαθαίνουν πολύτιμες συμβουλές όπως το ότι πρέπει να βρουν τα πιο αγνά υλικά για να βγει σωστή και νόστιμη η συνταγή τους. Κάπως έτσι ταξιδεύουν στο δάσος για να μαζέψουν καρύδια, στη Βραζιλία για να βρουν κακάο και συνεχίζουν στην κουζίνα που οι κατσαρόλες παίρνουν φωτιά. Μέχρι να χαθούν τα σοκολατοκαρυδωτά και να ξεκινήσει το μυστήριο...

Η Λίζα Βάρβογλη, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας του βιβλίου, γράφει μια διασκεδαστική ιστορία που ωθεί τα παιδιά να μπουν στον μαγικό χώρο της κουζίνας και να αγαπήσουν τη μαγειρική. Οι περιπέτειες των δύο παιδιών παρακινούν τα παιδιά να ασχοληθούν και τα ίδια με τη μαγειρική, να ψάξουν ώστε να γνωρίσουν τα υλικά και τον τόπο προέλευσής τους  και, τελικά, να γίνουν ενεργοί δημιουργοί της δικής τους πεντανόστιμης ιστορίας! Το βιβλίο αυτό είναι μια εξαιρετική αφορμή για να μπουν οι μεγάλοι στην κουζίνα με τα παιδιά τους και να φτιάξουν κάτι, να μαγειρέψουν, να πειραματιστούν και τελικά να μάθουν μέσα από την πιο δημιουργική διαδικασία!

Ο Γιώργος Πετρίδης γεμίζει κάθε σελίδα του βιβλίου με λαχταριστά γλυκά και χρωματιστές εικόνες κάνοντας το μυστήριο ακόμη πο γλυκό!

 

Το βιβλίο «Το μυστήριο του σοκολατένιου γλυκού» της Λίζας Βάρβογλη που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις mamaya, μπορείς να το βρεις εδώ. Για ακόμη περισσότερες γλυκές ιδέες, επισκέψου τη σελίδα του βιβλίου εδώ.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.