«Το καλοκαίρι που μεγάλωσα», από τις εκδόσεις Κέδρος

«Το καλοκαίρι που μεγάλωσα», από τις εκδόσεις Κέδρος

«Πόσο εύκολο είναι να κρατάς κρυφό ό,τι συμβαίνει μέσα στο σπίτι σου; Ειδικά όταν το μόνο που θέλεις είναι να βγεις έξω να το φωνάξεις και να ζητήσεις βοήθεια;

Η Άννα, στα δεκατέσσερα πλέον χρόνια της, νιώθει πως η κατάσταση που βιώνει η ίδια και η μητέρα της έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Η συμπεριφορά του πατέρα της έχει πια ξεπεράσει τα όρια και τα βίαια ξεσπάσματά του είναι ένας καθημερινός εφιάλτης. Η μητέρα της όμως ελπίζει. Περιμένει πως σύντομα κάτι θα αλλάξει.»

Η συγγραφέας Άντρη Αντωνίου γράφει ένα μυθιστόρημα που απευθύνεται σε νέους. Το ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας είναι κάτι που, δυστυχώς, ανά τακτά χρονικά διαστήματα επανέρχεται μπροστά μας, μέσω ειδήσεων και γεγονότων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Σίγουρα όμως, και αυτό είναι ακόμη πιο τρομακτικό, υπάρχουν εκατοντάδες περιπτώσεις για τις οποίες δεν γνωρίζουμε τίποτα και ίσως να μην μάθουμε. Τελικά, η ενδοοικογενειακή βία φαίνεται να μας αφορά πολύ περισσότερο από όσο θα θέλαμε να πιστεύουμε.

Το βιβλίο «Το καλοκαίρι που μεγάλωσα» -με έναν εξαιρετικά εύστοχο και ενδιαφέρον τίτλο- είναι η ιστορία μιας μητέρας και ενός κοριτσιού που δέχονται συνεχώς την βία του πατέρα, ειδωμένη μέσα από τα μάτια της μικρής πρωταγωνίστριας. Όλες οι σκέψεις, οι ελπίδες και τα όνειρά της χαρτογραφούνται μέσα στην λεπτομερή μα γρήγορη αφήγηση της ιστορίας, την ίδια στιγμή που ο αναγνώστης βιώνει σχεδόν ο ίδιος τα όσα συμβαίνουν.

Μία ιστορία σκληρή που ωστόσο μπορεί να αποτέλει μια εξαιρετική αφορμή για κάθε παιδί να συζητήσει, να ρωτήσει, να ενημερωθεί και, αν χρειαστεί, να ζητήσει βοήθεια στο δικό του προσωπικό πρόβλημα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος και μπορείς να το βρεις εδώ.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.