Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης καλωσορίζει την Ομάδα Κοπέρνικος για τη νέα σεζόν!

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης καλωσορίζει την Ομάδα Κοπέρνικος για τη νέα σεζόν!

Φέτος ξεκινάει η παιδική σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης με ένα μεγάλο καλωσόρισμα στην ομάδα Κοπέρνικος.

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης θα ήθελε πρώτα απ’ όλα να χαιρετήσει με μεγάλη αγάπη την Κάρμεν Ρουγγέρη. Η αγαπημένη των παιδιών, η αγαπημένη όλων! Η συνεργασία της με το ΙΜΚ κράτησε εννιά ολόκληρα χρόνια, μία συνεργασία με πολλή αγάπη, στα εύκολα και στα δύσκολα. Η Κάρμεν Ρουγγέρη ενέπνευσε την αγάπη για το θέατρο για παιδιά και τον αγώνα για να πετύχει.

Χάρη στη συνεργασία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης με την Κάρμεν Ρουγγέρη δημιουργήθηκε μία δυνατή παιδική σκηνή στο κεντρικό θέατρο του Ιδρύματος. Ένας χώρος που υποστηρίζει το ποιοτικό Θέατρο για παιδιά με τις ανάγκες του, τη δική του αγωνία, αλλά και τη δική του δημιουργική μαγεία.

Φέτος τη σκυτάλη της ανανέωσης παίρνει η εξαιρετική ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ. Το ΙΜΚ καλωσορίζει τους νέους του συνεργάτες με μεγάλη ανυπομονησία, να οδηγήσουν σε καινούργιους δρόμους, να συνεχίσουν αλλά και να ανανεώσουν την Παιδική Σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Η πολυαγαπημένη ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ κλείνει φέτος 15 χρόνια δημιουργικής πορείας και γιορτάζει ανεβάζοντας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης δύο παραστάσεις για παιδιά.

Το ευφάνταστα κωμικό και ανατρεπτικό έργο «Απαγορεύεται η μουσική!» θα κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο, με ανοιχτές παραστάσεις, κάθε Κυριακή στις 15:30 και καθημερινές παραστάσεις για σχολεία. Όσο κι αν ο τίτλος προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο, πρόκειται για ένα έργο γεμάτο μουσική, χιούμορ και κέφι που μας αποδεικνύει, με τον πιο όμορφο και ευρηματικό τρόπο ότι ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ!

Πρόκειται για μία παράσταση που μιλάει για τη φιλία, τη διαφορετικότητα, την ελευθερία και τον σεβασμό και που αποδεικνύεται εξαιρετικά επίκαιρη στην εποχή μετά την πανδημία. Μέσα στα αλλεπάλληλα προβλήματα που προκαλούνται στις σχέσεις των θεατρικών ηρώων, η μουσική λειτουργεί ευεργετικά, σαν μια «γέφυρα» που ενώνει τους ανθρώπους, καταλύοντας κάθε είδους σύνορα. Πέρα από την έντονη μουσική παρουσία και τα εκπαιδευτικά χαρακτηριστικά, από την παράσταση δεν λείπει το χιούμορ, η δράση, η έντονη διάδραση και οι έξυπνοι θεατρικοί διάλογοι, που χαρακτηρίζουν κάθε δουλειά της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ. Το κείμενο υπογράφουν εξάλλου οι πολυβραβευμένοι συγγραφείς Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη, ενώ τη σκηνοθεσία επιμελείται – για άλλη μια φορά - ο πολυμήχανος Γκάυ Στεφάνου.

Ταυτόχρονα με το «Απαγορεύεται η μουσική!», η ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ ανεβάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης άλλη μια παράσταση για παιδιά που θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο: την τεράστια επιτυχία «Μουσικά & Ανάποδα», που πραγματοποίησε μικρή καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοιχτά θέατρα της Ελλάδας και έρχεται τώρα, εμπλουτισμένη, να φιλοξενηθεί στο υπέροχο θέατρο του Ιδρύματος, κάθε Κυριακή στις 12:00, ενώ θα είναι διαθέσιμη και για όσα σχολεία θελήσουν να παρακολουθήσουν κάτι εντελώς διαφορετικό.

Πρόκειται εξάλλου για μία παράσταση τόσο με μουσικά όσο και με θεατρικά μέρη, με τους θεατές να καλούνται να πάρουν μέρος και να παρακολουθήσουν ταυτόχρονα δυο ιστορίες που εκτυλίσσονται μπροστά τους - μια μουσική και μια θεατρική - που άλλοτε συναντιούνται και άλλοτε διαχωρίζονται.

Η πολυδύναμη ομάδα που εμφανίζεται επί σκηνής αποτελείται από μουσικούς, τραγουδιστές και ηθοποιούς (ανάμεσά τους ο αγαπημένος ηθοποιός Γιάννης Δρακόπουλος (Τα καλύτερά μας χρόνια), η Έμη Σίνη (στο ρόλο της Ορτανσίας) και ο υπέροχος τραγουδιστής Απόστολος Ψυχράμης) που θα ερμηνεύσουν μοναδικά, τραγούδια της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, τόσο από τον -κλασικό πλέον- παιδικό δίσκο «Ο Κόσμος Ανάποδα» όσο και από τους: «Απαγορεύεται η μουσική», «Μίλα και Σουτ» και «Σβήσε το φως».

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:
MCF.GR
TICKETSERVICES.GR

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.