Τι σχέση έχει η ανησυχία της Ρούμπι με τα φτερά του Νόρμαν;

Τι σχέση έχει η ανησυχία της Ρούμπι με τα φτερά του Νόρμαν;

Πώς αντιμετωπίζει ένα παιδί τους φόβους του; Πώς μπορεί ο γονέας να το βοηθήσει; Είναι λογικό να ανησυχούν τα παιδιά; Και τι γίνεται όταν είναι διαφορετικά; Ο Τομ Περσιβάλ, συγγραφέας του παιδικού βιβλίου «Η θάλασσα είδε», έγραψε δύο βιβλία για όλα εκείνα που απασχολούν μικρούς μεγάλους.

 

 

Ο Νόρμαν είναι ένα κανονικό αγόρι. Μέχρι που μια μέρα βγάζει φτερά. Πώς θα τα κρύψει τώρα; Δε μπορεί να κυκολοφορεί έτσι! Καταφεύγει λοιπόν σε όλες τις (α)πίθανες λύσεις. Για να καταλάβει στο τέλος πως ίσως κι οι άλλοι να κρύβουν φτερά. Ή άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που δεν αποκαλύπτουν. Ένα βιβλίο για τη διαφορετικότητα γεμάτη τρυφερότητα και σεβασμό απέναντι στους μικρούς μας φίλους. Και με μια υπέροχη ασπρόμαυρη εικονογράφηση διανθισμένη από χρωματιστές λεπτομέρειες.

«Τα φτερά του Νόρμαν», Τομ Περσιβάλ
Εκδόσεις Ψυχογιός, Μάρτιος 2019

 

 

 

Η Ρούμπι θα μπορούσε να είναι φίλη του Νόρμαν. Είναι ένα κοριτσάκι που αποκτά μια ανεπιθύμητη φίλη. Την ανησυχία. Κι αν προσπαθεί να απομακρυνθεί από κοντά της, εκείνη την επισκέπτεται συνεχώς. Μεγαλώνει τόσο που η Ρούμπι δεν την αντέχει κι αποφασίζει να μιλήσει γι' αυτή. Τι θα συμβεί όμως; Σε αυτό το βιβλίο ο Περσιβάλ παραδίδει μαθήματα στους γονείς για την αναγκαιότητα να μιλούν με τα παιδιά τους. Αυτή η επικοινωνία αποδεικνύεται σωτήρια σε κάποιες περιπτώσεις. Κι ο διάλογος επίσης διδάσκεται. 

«Η ανησυχία της Ρούμπι», Τομ Περσιβάλ
Εκδόσεις Ψυχογιός, Μάρτιος 2019

Δύο βιβλία για το τι σημαίνει να είσαι παιδί. Γιατί δεν είναι όλα πάντα ροζ, υπάρχει και λίγο γκρι. Όταν όμως υπάρχει αγάπη και κατανόηση και τα γκρι αλλάζουν χρώμα.

Μεγάλοι, να τα διαβάσετε κι εσείς!

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.